De Sart: "Kunnen Anderlecht niets verwijten"

DINSDAG, 3 JULI 2012, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij Standard zien ze met lede ogen aan hoe met Goh Bi Cyriac één van hun vedetten Luik ruilt voor Anderlecht. Overwacht komt zijn vertrek echter niet. "We wisten al maanden wat er gaande was", aldus Jean-François de Sart.


"Toen we eind februari onderhandelden over de contractverlenging van Cyriac tot 2016, eiste zijn manager Mogi Bayat dat er in het nieuwe contract een opstapclausule van 2 miljoen euro zou worden opgenomen. Zo niet dreigde hij ermee de door FIFA erkende Webster-regel toe te passen", legt De Sart uit in Het Laatste Nieuws.

"Volgens die regel kon Cyriac zich vrijkopen mits ons een vergoeding te betalen gelijk aan het salaris dat hij zou verdiend hebben mocht hij zijn contract bij ons hebben uitgedaan. Vermits dat oorspronkelijke contract slechts tot juni 2013 liep en Cyriac niet tot de grootverdieners hoorde, was de rekening snel gemaakt. Beter een contractverlenging mét een opstapclausule van 2 miljoen dan geen nieuw contract en de daaraan verbonden certitude dat we onze spits voor veel minder zouden kwijtspelen."

"Bayat wist eind februari al waar hij met Cyriac voor 2 miljoen naartoe kon. We kunnen Anderlecht niets verwijten. Zij hebben de kans benut die zich voordeed", zo besluit de TD van de Rouches.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.