Kabananga: "Me herlanceren bij Roeselare"

DINSDAG, 3 JULI 2012, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Junior Kabananga ruilt Anderlecht tijdelijk voor Roeselare. Bij de tweedeklasser wil de Congolees zijn carrière herlanceren. "Maar ik moet eerst nog een maand revalideren, maar daarna moet ik weer de goede richting inslaan."


Kabananga ruilde twee jaar geleden Congo voor Anderlecht. In zijn vaderland had hij net 27 keer gescoord in 35 wedstrijden, de toekomst lachte hem toe. "Ik besefte wel dat ik een enorme kloof zou moeten dichten. In Congo is het voetbal nog erg amateuristisch, bij Anderlecht kwam ik bij een superprofessionele club terecht. Maar de aanpassing verliep vlotter dan ik zelf had durven dromen en ik mocht vijf keer invallen", blikt Kabananga terug.

"Toch besefte ik dat ik op die manier weinig progressie kon boeken omdat ik te weinig speelminuten kreeg. Daarom was ik laaiend enthousiast toen besloten werd dat ik aan Beerschot zou ter beschikking gesteld worden. Ik beschouwde die periode als een springplank omdat ik de kans zou krijgen om mezelf te bewijzen en ervaring op te doen op het hoogste niveau. Al die illusies werden echter aan diggelen geklopt toen het noodlot toesloeg."

Dit gebeurde intussen meer dan een jaar geleden. Intussen is hij nog steeds niet speelklaar. Omdat hij bij Anderlecht niet veel speelkansen zou krijgen, trekt hij voor een jaar op uitleenbasis naar Roeselare. "Mijn manager Fabio Boglio raadde me aan me op een lager niveau weer te lanceren. Daarom ging ik gretig in op hun aanbod. Vanaf september wil ik weer vlammen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.