Artsen hebben vertrouwen in terugkeer Cyriac

WOENSDAG, 4 JULI 2012, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee kruisbandletsels in vijftien maanden tijd hielden Anderlecht niet tegen om Goh Bi Cyriac in te lijven. Volgens artsen Kris Van Crombrugge en Chris Goossens hoeft dit geen probleem te zijn. "Hij kan zelfs sterker terugkeren."


"veronderstel dat Anderlecht Cyriac medisch heel nauwkeurig laten screenen heeft", zegt orthopedist Kris Van Crombrugge die ook voor de Rode Duivels werkt in Het Nieuwsblad. "Als er geen bijkomend kraakbeenletsel was, dan is een comeback op zijn allerhoogste niveau best mogelijk."

"Uiteraard zal dat niet evident zijn en is er altijd wel een klein vraagteken. Studies tonen aan dat sommige spelers na een kruisbandletsel een stapje moeten terugzetten, maar jongens als Tom De Sutter en Nicolas Lombaerts slaagden wel in een terugkeer op topniveau."

"Dat Cyriac twee kruisbandoperaties onderging, hoeft zelfs geen nadeel te zijn. Bij de tweede chirurgische ingreep gebruikt men soms een donorpees om de kruisbanden te vervangen en dan is de knie zelfs sterker dan voorheen. Al weet ik niet of dit bij Cyriac het geval was."

"Helpen zijn vertrouwen terug te vinden"

Ook sportdokter Chris Goossens ziet de toekomst positief in voor Cyriac. "Als de schroeven niet zijn losgekomen en er waren geen bijkomende kraakbeenletsels, dan hoeft er geen probleem te zijn", aldus Goossens. "Een tweede operatie kan de knie zelfs steviger maken dan voorheen."

Wat de komende maanden wel belangrijk wordt, is de mentale begeleiding van de Ivoriaanse spits. "Na twee dergelijke incidenten, kan een voetballer schrik krijgen", meent Van Crombrugge. "De revalidatietrainers van Anderlecht zullen hem moeten helpen om zijn vertrouwen terug te vinden."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.