Proto: "Iedereen amuseert zich op training"

WOENSDAG, 4 JULI 2012, 09:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na vier jaar onder Ariël Jacobs en Filip De Wilde gewerkt te hebben, heeft Silvio Proto dit seizoen andere bazen boven zich. Zijn eerste indruk is positief. "De nieuwe trainer én de nieuwe keeperstrainer vallen heel goed mee."


"Van den Brom zorgt ervoor dat de harde trainingen aangenaam blijven. Er wordt constant met de bal getraind en bij iedere oefening past de trainer wel een spelletje in waardoor iedere oefening ook een uitdaging inhoudt", vertelt Proto. "Je merkt dat iedereen zich amuseert op training."

Ook met keeperstrainer Max de Jong kan Proto het erg goed vinden. "Tijdens de play-offs heb ik met Herman Van Holsbeeck over de keeperstrainingen gesproken. Ik hoorde er verder niets meer van, tot de naam van de Max de Jong bekendraakte. Toen heb ik opnieuw naar Herman gebeld om te vragen wie De Jong was en hoe hij werkte. Want ik kende hem niet."

"Maar het valt reuze mee", gaat Proto verder. "De Jong traint heel veel op explosiviteit. Dat sluit goed aan bij mijn manier van spelen en het ligt ook in de lijn van de keeperstrainers die ik voor Filip had bij mijn vorige clubs. De Jong traint op iedere beweging die je als doelman kan maken in je goal."

"Niet aan mij om Biglia te overtuigen om te blijven"

In tegenstelling tot jongens als Biglia, Suarez en Juhasz is Proto Anderlecht nog niet beu. In tegendeel, hij verlengde onlangs zijn contract voor vijf jaar. "Ik ben een trouw iemand", zo lacht hij. "Maar in de kleedkamer wordt nauwelijks over transfers gesproken. Maar aan Lucas zie ik zeker geen verschil. Hij is op en top prof en geeft zich volledig."

"Ik heb een goed contact met hem, maar het is niet aan mij om Biglia te overtuigen dat hij moet blijven. Maar ik weet zeker dat als hij hier nog is bij de kwalificatiematchen voor de Champions League, hij zich voor de honderd procent zal inzetten."

"TV uitgezet toen Robben strafschop miste"

Het woord is gevallen: Champions League. Door de winst van Chelsea moet Anderlecht voorrondes spelen. "Toen Bayern op voorsprong kwam, dacht ik: de buit is binnen. Maar toen Chelsea gelijkmaakte en Robben de penalty miste, heb ik de tv uitgezet. Toen wist ik het al. Maar goed, het is nu zo. Voor de kwalificatie zal veel afhangen van de tegenstanders. Maar na BATE Borisov en Partizan Belgrado zijn we gewaarschuwd."

Vooral defensief zal Anderlecht in de voorrondes krap komen te zitten. Zorgt dit niet voor schrik bij Proto? "De spelers die er nu zijn, zullen het moeten doen. Ook diegenen die aangegeven hebben weg te willen. Vandaag heeft niemand van diegenen die willen vertrekken al een nieuwe club. Dus als ze zowel sportief als financieel een grote slag willen slaan, zullen ze zich in de kwalificatiematchen voor de Champions League moeten tonen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.