Kaminski: "Ooit wil ik hier eerste keeper zijn"

WOENSDAG, 4 JULI 2012, 09:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Thomas Kaminski en Davy Roef krijgt Silvio Proto twee jonge doublures. Vooral deze eerste hoopt dit seizoen af en toe te mogen spelen. "In eerst instantie wil ik veel bijleren, maar ik hoop de bekermatchen te mogen spelen."


"Ik ben heel blij dat ik hier ben", vertelt Kaminski op het oefenkamp. "Het is indrukwekkend om voor Anderlecht te voetballen. De omkadering en de accommodaties zijn een stuk beter dan bij mijn vorige teams OH Leuven en Beerschot én het niveau ligt veel hoger. Als er hier op doel wordt getrapt, dan weet je dat 90 procent van de ballen tussen de palen belandt."

Met Proto krijgt Kaminski wel een monument voor zich. "Proto speelde vorig jaar een droomseizoen", aldus de 19-jarige Kaminski. "Ik heb nog veel jaren te gaan en wil in eerste instantie heel veel bijleren. Maar ik wil mij ook niet profileren als een eeuwige doublure. Ik heb de ambitie om hier ooit eerste keeper te worden. Daar ga ik ook alles voor doen. Maar ik ga ook niet meteen beginnen huilen als ik niet meteen speelkansen krijg."

Wanneer zal Kaminski tevreden zijn in zijn eerste seizoen bij Anderlecht? "Mijn seizoen zal sowieso geslaagd zijn als ik hier enkele matchen kan spelen en als we kampioen worden. Misschien kan ik ook de vaste doelman in de beker worden. Het komt er vooral op aan om veel bij te leren."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.