"Pakken we geen titel? Dan zijn we allemaal fout"

DONDERDAG, 20 JANUARI 2005, 13:46 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck wil korte metten maken met de opstootjes die zijn team geselen. "Als een speler te ver gaat, dan stellen we hem niet meer op", klinkt Van Holsbeeck kordaat.


Hugo Broos zegt dat hij geen energie meer wil steken in de opstootjes die zijn team kwellen. "Niet akkoord", antwoordt manager Herman Van Holsbeeck krachtig.
"Dit is niet het moment om allemaal onze paraplu te openen en te zeggen dat het niet onze verantwoordelijkheid is. Als we de titel niet veroveren, dan zijn we allemáál fout."

"Donderdag is er directiecomité. De trainer zal daar de gelegenheid krijgen om duidelijk te maken welke problemen hij heeft. Hij is afhankelijk van zijn spelers, maar ook verantwoordelijk."

"Het bestuur zál iets doen aan de opstootjes en de uitingen van ongenoegen", zegt Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "Niet door een persstop, maar door er structureel iets aan te doen."

De manager wil zijn coach niet bekritiseren, maar geeft hem wel tips. "Niet alleen het bestuur kan er iets aan doen. De trainer kan spelers die te ver gaan ook niet meer opstellen."

Bedoelt hij Kompany, die maandag te laat kwam op training? "Kompany is te belangrijk. Maar zijn begeleiding is de komende weken wel van vitaal belang, nu hij de Gouden Schoen kan winnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.