Bruno: "Doel is bij de A-kern blijven"

DONDERDAG, 5 JULI 2012, 10:15 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Naast Bruno Godeau is ook een andere jongeling bij paars-wit zich aan het bewijzen onder John van den Brom: Massimo Bruno, een aanvallende linkerflank-speler, die tot nu toe een vaste waarde was bij de U21, goed voor 15 goals.


Door een positieve indruk na te laten bij coach van den Brom heeft Bruno een plaatsje gekregen op stage in Oostenrijk.

Sterke punten

"Explosiviteit met de bal aan de voet, mijn sterkte in één tegen één situaties en ik probeer altijd recht op doel af te gaan en kansen te creëren. Verder denk ik ook mijn mentaliteit en mijn discipline, zowel op als naast het veld. Want dat is volgens mij ook een heel belangrijk aspect in een voetbalcarrière." En wat is nog voor verbetering vatbaar? "Mijn kopspel, toch wel een belangrijk iets als je in de aanval speelt, mijn acties als ik met de rug naar doel speel en ook mijn linkervoet. Al moet ik zeggen dat ik wat dat laatste betreft al veel vooruitgang heb geboekt in vergelijking met vorig seizoen", lacht hij.

Debuut bij Charlerloi

De jongeling zette in juni 2011 de stap van Charleroi naar Anderlecht, al was Sporting op dat moment niet echt een onbekende. "Ik ben mijn voetbalcarrière begonnen bij Anderlecht bij de -8. Tot mijn 12de bleef ik in Brussel, maar toen ik daar niet meer geselecteerd werd, opteerde ik voor een vertrek naar Mons. Na drie of vier seizoenen Mons tekende ik mijn eerste contract bij Sporting Charleroi waar ik twee jaar zou voetballen."

Bij Charleroi de toen pas 17-jarige Massimo zijn debuut in eerste klasse. "In 2010-2011 trainde ik mee met de eerste ploeg van Charleroi. Ik zat in die periode twee keer op de bank, één keer thuis tegen Genk en een tweede keer zelfs op Anderlecht! Ik heb de laatste wedstrijd tegen Cercle Brugge - zonder inzet overigens - gespeeld. Tot nu toe mijn eerste en enige match in eerste klasse."

School

Het jonge talent koos er bewust voor om zich afgelopen seizoen volledig te concentreren op het voetbal. "Ik heb twee jaar studie de mist zien ingaan toen ik in Mons naar school ging maar al in Charleroi voetbalde", legt hij uit. "Toen ik naar Anderlecht kwam, heb ik geprobeerd de twee opnieuw te combineren, maar dat was echt moeilijk aangezien ik heel goed wist dat vorig seizoen bij de beloften heel belangrijk zou zijn voor mij. Daarom heb ik beslist om mijn studies aan de kant te schuiven om me volledig te kunnen concentreren op het voetbal."

Massimo volgt wel taallessen Engels, Nederlands en Spaans op de club.

Uitleenbeurt

Zijn keuze om school te verlaten bleek achteraf de juiste te zijn geweest. "Ik was heel blij toen ik hoorde dat ik mocht hervatten met de A-ploeg. Het ritme ligt veel hoger, maar uiteindelijk is het enkel een kwestie van gewoonte. Het leuke is dat je omringd bent door goeie spelers waardoor je enorm veel bijleert."

"Mijn doel is dit seizoen in de A-kern blijven. En met een nieuwe coach weet je nooit. In ieder geval: eerst hard werken en dan zien we wel wat uit de bus valt ..." Al sluit hij een eventuele uitleenbeurt ook niet helemaal uit. "Laten we eerst kijken hoe het loopt in de voorbereiding", blijft hij voorzichtig. "Maar als je - na een gesprek met de coach - ziet dat je echt geen kans zal hebben om te spelen, waarom dan niet een jaartje uitgeleend worden? Op mijn leeftijd heb ik zin om eindelijk eens in eerste klasse te spelen. Maar goed, eerst de voorbereiding afwachten en wie weet zitten er dit seizoen wel wat speelminuten in bij RSCA ..."

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.