Kouyaté over Mbokani en Olympische Spelen

DONDERDAG, 5 JULI 2012, 10:29 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Naast vaste waarde in de centrale verdediging heeft Cheikhou Kouyaté nu ook een andere rol gekregen binnen Anderlecht. Hij moet Dieumerci Mbokani wat in het gareel houden. "Niet zo'n moeilijke opdracht," vindt Cheikhou.


"Elke keer als Dieu gek doet of over een transfer praat, trek ik aan zijn oren," vertelt Kouyaté aan het nieuwsblad, "maar ik heb nog niet vaak moeten ingrijpen."

"Je ziet dat Dieu veranderd is," gaat hij verder. "Deze week stond hij als eerste op het veld. Dat is karakter. En toen hij van de staf een training mocht overslaan, wou hij dat niet eens."

Over Anderlecht

"Voor mij is het duidelijk. Ik blijf hier, op de positie van centrale verdediger," zo klinkt het overtuigd. "Na de match tegen Brugge was er een klik in mijn hoofd: ik ging niet meer proberen om terug te komen als titularis op het middenveld."

"Ik denk ook niet aan een transfer. Ik blijf dit jaar gewoon bij Anderlecht. Ik moet mijn topseizoen van vorig jaar nog bevestigen.

Olympische Spelen en Champions League

Goed nieuws dus voor Anderlecht, want Cheikhou blijft. Maar eerst volgen er nog de Olympische Spelen, waaraan hij deelneemt met zijn thuisland Senegal. Daardoor mist hij de eerste voorronde in de kwalificaties voor de Champions League, en ook Juhasz blijft onzeker.

"Ik weet dat ze oplossingen gaan moeten vinden zonder mij. Hawsawi wordt beter en beter, maar ze moeten hem tijd geven. Ik wou absoluut deelnemen aan de Spelen, en Roger Vanden Stock heeft zijn woord gehouden, een gebaar dat ik enorm apprecieer. Ik denk echt dat we met Senegal iets kunnen verwezelijken op de Spelen"

Ondertussen is Kouyaté aan het proberen om naast de Senegalese ook de Belgische nationaliteit te verkrijgen. "Na de vakantie stond de politie aan mijn deur om mijn identiteit te verifiëren. Dat was het einde van een lang onderzoek, normaal komt het in orde," klinkt hij opgelucht. "Voor de nationale ploeg van België moeten jullie niet op me rekenen, ik heb al bij Senegel gespeeld. Voor een transfer zou dit me wel kunnen helpen, maar zoals ik al zei: dat is niet voor dit jaar."

Bron: HNB, La DH



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.