Tarfi: "Dacht niet dat ik erbij zou zijn"

DONDERDAG, 5 JULI 2012, 21:07 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Verschillende jonge spelers krijgen onder John van den Brom een kans om zich te bewijzen bij de A-kern. Een van hen is Medhi Tarfi, een 19-jarige middenvelder die wou bewijzen dat je school en profvoetbal kan combineren.


Medhi is nu al enkele jaren aan het voetballen bij Anderlecht. Dat het ineens zo een vaart zou lopen had hij echter niet verwacht. "We waren met zo een grote groep, ik dacht niet dat ik de selectie zou halen. Maar als je dan ineens hoort dat je erbij zit, dat geeft een goed gevoel."

De stage verloopt alvast prima voor het jonge talent, dat op verschillende posities uit de voeten kan op het veld. "Ze zetten me een beetje overal," lacht hij. "Het liefst speel ik als aanvallende middenvelder, of op de linkerflank. Ik ben technisch aangelegd, maar mijn linkervoet moet nog beter en ik wil nog wat aan gestalte bijwinnen."

Ambitie

"Mijn doel is om dit jaar nog bij de A-kern te blijven trainen. Ik zal waarschijnlijk nog wel wedstrijden spelen bij de U19. Hopelijk volgt de rest vanzelf."

Tarfi blijft echter met beide voeten op de grond. "Als ik terug bij de beloften zou moeten trainen is de kans dat ik word uitgeleend bestaande. Bij de U21 kan ik niet veel meer bijleren. Ik zou dan liever met een meer volwassen groep meetrainen."

Combinatie met school

Medhi leeft voor het voetbal, maar kan ook van andere sporten genieten. "Ik kijk ook graag naar het tennis, maar je weet dat er na voetbal niet veel tijd meer overblijft. Ik probeer het goed te verdelen, zodat ik tijd heb om te rusten en af en toe af te spreken met vrienden."

De jonge middenvelder is er eveneens in geslaagd genoeg tijd over te houden om met school bezig te zijn en zijn diploma te halen. In juni 2011 studeerde hij af aan het secundair onderwijs. "Mijn ouders wilden absoluut dat ik mijn diploma haalde. Ik wou het zelf eigenlijk ook graag. Je weet nooit wat er kan voorvallen in een carrière als topsporter."

Met dat dipolma viel een grote last van zijn schouders, waardoor hij zich nog meer kon focussen op het voetbal. "De school waar ik les volgde was heel zwaar. Er viel dus een enorme last van mijn schouders toen ik afstudeerde. Ik heb nu meer tijd, ik kan rusten wanneer ik wil en ik let ook meer op mijn gezondheid en eetgewoontes. Velen dachten dat ik het niet zou kunnen, maar ik heb bewezen dat ik school en topsport heb kunnen combineren."

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.