Gillet: "Nog nooit zo intensief getraind"

VRIJDAG, 6 JULI 2012, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet begint straks aan zijn zesde seizoen bij Anderlecht. Met Ariël Jacobs had hij een erg goede band, maar toch vindt hij het goed dat er een nieuwe coach is. "Een nieuwe trainer kan voor een nieuwe dynamiek zorgen."


"Na een seizoen met een kampioenstitel zou het gevaar reëel zijn geweest dat de spelersgroep met Jacobs op zijn lauweren zou rusten", zo vertelt Gillet. "Na al die jaren kenden we zijn trainingsmethodes van binnen en van buiten. Ik denk dat hij ook wel besefte dat het tijd was om te veranderen."

En met Van den Brom kwam er verandering. "Ik had van Dries Mertens en Nacer Chadli al gehoord dat onze nieuwe trainer altijd met de bal traint, zowel technisch, tactisch als fysiek", aldus Gillet. "Ik vertrok dus al met een goed gevoel en dat wordt hier in Oostenrijk bevestigd. De trainingen zijn heel intensief. Dit heb ik nooit meegemaakt. Van den Brom staat ook dicht bij de spelers."

"Misschien volgend jaar transfer"

Intussen is Gillet één van de meest ervaren spelers in de groep. "Ik word stilaan een 'papy' bij Anderlecht", zo lacht de middenvelder, die in de winter zijn contract verlengde tot 2016. "Ik geef mezelf nog een jaar voor Anderlecht. Als ik volgend jaar 29 word zal het misschien mijn laatste kans zijn om een mooie transfer te maken."

Zou Rusland een optie zijn? "Wel, je hebt het Rusland van Nicolas Lombaerts en het Rusland van Jonathan Legear. Naar dat van Lombaerts wil ik zelfs met de fiets gaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.