Molins: "Helemaal staan tegen competitiestart"

VRIJDAG, 6 JULI 2012, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Komend seizoen moet het jaar worden van Guillermo Molins. Zijn eerste jaar bij Anderlecht zag de Zweed in rook opgaan door een knieblessure, nu wil hij vlammen. "Het doet ongelofelijk veel deugd om weer te voetballen."


"Eén van onze beste transfers wordt Guillermo Molins", zei manager Herman Van Holsbeeck bij de start van de voorbereiding. De Zweed deed alvast alles om te bewijzen het vertrouwen waard te zijn. "Deze zomer nam ik geen vakantie. Na het seizoen bleef ik twee weken langer in België om op mijn eentje te revalideren en soms ging ik naar kinesist Lieven Maesschalck", aldus Molins in Het Nieuwsblad.

"Toen ik uiteindelijk toch terugkeerde naar Zweden trainde ik mee met mijn oude ploeg Malmö. Op korte tijd ben ik vijf kilo verloren. Het doet ongelofelijk veel deugd om weer te voetballen. Vorig seizoen was het hardste jaar uit mijn leven. Het was mijn eerste zware blessure en daarvoor dacht ik echt dat er mij niets kon overkomen."

"Veel getraind met Vargas"

Sinds het begin van de voorbereiding traint Molins mee met de groep. "Het gaat goed op training, maar telkens als ik iets abnormaals voel in mijn knie, neem ik geen risico's meer. Ik zit fysiek nu aan 60 procent en wil er helemaal staan tegen de competitiestart."

"Het is eenzaam om alleen te trainen. Gelukkig kon ik dikwijls samen revalideren met Ronald Vargas. Ronald is een goeie vriend geworden en ik vind het dan ook vreselijk voor hem dat hij nu die armblessure heeft. Mocht ik zoveel tegenslag hebben, ik weet niet of ik nog metaal sterk genoeg zou zijn om dat allemaal te overwinnen."

"Zonder blessure speelde ik het EK"

Voor zijn transfer naar Anderlecht en blessure maakte Molins ook deel uit van de Zweedse nationale ploeg. "Als ik niet was uitgevallen dan was ik voor 99 procent zeker dat ik zou deelnemen aan het EK", aldus Molins. "Maar ik heb de nationale ploeg snel uit mijn hoofd gezet. Het belangrijkste was dat ik opnieuw zou voetballen bij Anderlecht."

"Hopelijk verover ik hier nu snel een basisplaats en dan kom ik wel weer bij de Zweedse nationale ploeg. Er zullen een aantal ervaren jongens stoppen, want ons EK viel een beetje tegen."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum