Praet: "Sta voor seizoen van de doorbraak"

VRIJDAG, 6 JULI 2012, 09:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dennis Praet tekende in maart een riant contract bij Anderlecht. De tiener is inmiddels afgestudeerd en zet nu alles op het voetbal. "Het is tijd dat ik een volwaardige speler word in eerste klasse", zo klinkt het ambitieus.


Vorig seizoen mocht Praet af en toe invallen en was hij basisspeler in twee bekerwedstrijden. Dit seizoen hoopt de 18-jarige middenvelder op meer. "Ik hoop echt dat ik nu voor het seizoen van de doorbraak sta", vertelt hij. "Als ik zie dat ik niet meer speelkansen zal krijgen dan vorig jaar zou ik graag uitgeleend worden."

"Al geef ik mezelf ook wel enkele maanden om de nieuwe trainer te overtuigen van mijn kwaliteiten. John van den Brom besteedt alvast veel aandacht aan de jonge spelers", aldus Praet. "Ik weet dat ik nog veel bij te leren heb. Mijn kopspel, mijn linkervoet en mijn infiltratievermogen moeten beter en ik moet nog beslissender voor de ploeg worden. Maar dat kan alleen maar door veel wedstrijden op een zo hoog mogelijk niveau te spelen."

Een vertrek van Biglia zou voor Praet wel eens de deur naar het basiselftal kunnen openen. De Argentijn noemde Praet in het verleden al zijn mogelijke opvolger. "Ach, het is mooi om zo'n complimenten te krijgen, maar ik speel een stuk hoger dan Lucas."

"Niet nodig om over salaris te praten"

In tegenstelling tot Januzaj, Musonda en Bossaerts slaagde Anderlecht er wel in om Praet te houden. "Ik ben echt blij dat ik nog bij Anderlecht zit. Bij Manchester United, Chelsea of City moet het nog veel moeilijker zijn om door te breken en het is bij Anderlecht al niet simpel met al die kwaliteitsvolle spelers. Bovendien wilde ik eerst mijn middelbare diploma halen en dat is nu gelukt."

Om Praet te houden, moest paars-wit wel diep in de buidel tasten. Er is sprake van een jaarsalaris van 800.000 euro. "Dat salaris is wat in de krant stond, maar het is niet nodig om over de cijfers te praten. Ik ga nu niet opeens gekke investeringen doen. Hoogstens eens een reis maken met mijn vriendin, maar het meeste gaat op een spaarboekje en wordt beheerd door mijn papa."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.