Vervoort: "Kompany is mijn voorbeeld"

VRIJDAG, 6 JULI 2012, 19:16 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Op de website van Anderlecht komen de jongeren die onder John van den Brom hun kans lijken te krijgen aan het woord. Jonathan Vervoort is een 18-jarige verdediger, die zowel centraal als op de rechtsachter uit de voeten kan.


Selectie

Jonathan was vorig seizoen nog een vaste waarde bij de U21, maar krijgt nu zijn kans in de A-kern, op stage in Oostenrijk. "Ik leer enorm veel bij door met ervaren spelers te trainen," zo klinkt het.

“De snelheid van uitvoering ligt hier net iets hoger dan wat ik gewoon was", legt hij uit. "Mogen hervatten met de eerste ploeg was super. Ik had echt niet verwacht geselecteerd te worden voor de zomerstage, maar het is fantastisch. Mijn doel nu is gewoon zoveel mogelijk mee te trainen met de A-kern. Wie weet mag ik zelfs hopen op een plaatsje in de eerste ploeg. We zien wel, de trainer beslist."

"Ik ben opgeleid als centrale verdediger, zowel links als rechts en dat is eveneens de positie waar ik het liefst speel. Maar ook als rechtsachter kan ik redelijk uit de voeten en het is op die plek dat ze me hier uitspelen", legt hij uit. "Ik denk dat ik redelijk snel ben voor een verdediger en ik kan hard zijn in duels. Ik zou wel nog iets rustiger mogen zijn aan de bal en beter anticiperen waar ik de bal ga spelen."

School

Net als Dennis Praet is ook deze jongeling in juni afgestudeerd en behaalde hij een dipolma secundair onderwijs. "De combinatie voetbal-school was toch wel heel zwaar. Sint-Guido lijkt voor velen misschien een wat minder moeilijke school, maar als je al die taken en toetsen bekijkt, is het toch ook niet te onderschatten."

"Een diploma halen was iets dat ze thuis heel belangrijk vonden en voor mij betekent het vooral een zekere fierheid. Fier omdat ik de mensen kan laten zien dat ik - ondanks de twijfels die sommigen hadden - het toch heb klaargespeeld om school en voetbal succesvol te combineren."

Idolen

"Mijn grote voorbeeld is Vincent Kompany, altijd al geweest, maar qua profiel vergelijk ik me meer met Sergio Ramos. Net als hem kan ik ook zowel op de rechtsachter als centraal uit de voeten en we hebben een beetje dezelfde stijl", weet hij. "Bij Anderlecht is Lucas Biglia een voorbeeld. Ongelooflijk hoe rustig Lucas blijft telkens hij aan de bal is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.