De Sutter: "Ik dacht vaak: ik ben hier weg"

ZATERDAG, 7 JULI 2012, 11:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tom De Sutter is begonnen aan zijn tweede carrière bij Anderlecht. Bleef Jacobs, dan was de spits weg. Maar het was Jacobs die vertrok en onder Van den Brom leeft De Sutter weer op. "De coach is tenminste weer met mij bezig."


"Ik krijg nu al veel meer input van John van den Brom dan vorig seizoen van Jacobs. Vorig jaar liet Jacobs mij gewoon links liggen, want ik kreeg echt wel heel weinig speelminuten", zo vertelt De Sutter vandaag in de kranten. "Al in de zomer wist ik hoe laat het was. Ik ben altijd bereid geweest om de concurrentie aan te gaan met Mbokani, maar toen Dieu in augustus geblesseerd uitviel, koos de coach meteen voor Suarez."

Wanneer De Sutter dan toch het veld op mocht, was het vaak voor erg korte invalbeurten. "Ik weiger te geloven dat Jacobs dat deed om mij te pesten. Misschien dacht hij door mijn jonge uiterlijk dat ik nog een jonge, onervaren speler was", lacht de spits. "Natuurlijk vond ik die korte invalbeurten klote, maar elke voetballer heeft wel eens zo'n rotte periode en je moet daaruit leren. Alleen duurde die vervelende tijd bij mij te lang."

"Bestuur en fans bleven me steunen"

Tegen Zulte Waregem mocht De Sutter in december langer invallen en hij scoorde prompt twee keer. Toch zat hij de match erna weer op de bank. Zonder uitleg. "Elke trainer maakt zijn keuzes en hij hoeft niet met alle bankzitters te praten, maar zo kon het voor mij niet blijven duren. Er is tussen mij en Jacobs nooit één groot incident geweest, maar toch vertroebelde onze relatie."

"Heel vaak heb ik gedacht:ik ben hier weg. Maar het bestuur vroeg veel geld en vanuit de directie kreeg ik wel altijd veel vertrouwen. Ook het publiek heeft mij meestal gesteund en dat apprecieer ik enorm. Slechts in één match heb ik gefluit gehoord, maar toen scoorde ik meteen."

"Op het eind liet ik mijn schouders hangen"

De hele situatie zorgde ervoor dat De Sutter moedeloos werd. "Op het einde liet ik heel soms mijn schouders hangen op training", geeft De Sutter toe. "Maar na één of twee dagen pepte ik mezelf dan toch altijd weer op. Gelukkig nam ik de voetbalzorgen nooit mee naar huis en bleef ik altijd opgewekt. Mijn vriendin en al mijn vrienden zorgden ervoor dat ik alles kon relativeren."

"Ook Besnik Hasi bleef me steunen en er gebeuren ergere dingen in het leven dan op de bank te zitten. Kijk maar naar wat er in de Tour is gebeurd met Rob Goris. Het ligt niet in mijn aard om op tafel te kloppen, maar vergis je niet, ik heb mijn eigen mening. Alleen had het geen enkele zin om met de trainer in de clinch te gaan. Hij had immers zijn sportieve keuze gemaakt."

"Nieuwe coach is een verademing"

Na vorig seizoen was er interesse van Nürnberg, maar De Sutter bleef bij Anderlecht. "Ooit wil ik misschien wel eens ervaring opdoen in het buitenland, maar nu hoop ik op een seizoen met meer speelkansen. Ik wil Van den Brom echt overtuigen zodat ik geregeld in de basis sta. Ik train alvast scherp en met plezier. Ik voel dat ik ook meer inbreng heb in de groep. Ik wil tonen dat ik niets van mijn kwaliteiten verloren heb."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.