Ontspannen maar intensieve oefenstage

ZONDAG, 8 JULI 2012, 09:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad brengt vandaag een terugblik op de oefenstage die Anderlecht deze week had in het Oostenrijke Saalfelden. De krant merkte op dat het er erg ontspannen aan toe ging, maar er werd ook pittig getraind.


Trainer John van den Brom toonde tijdens deze stage erg dicht bij zijn spelers te staan. Ondanks zijn kapotte knieën voetbalde hij soms mee en zo leerde hij het spelletje 'kutbal' kennen. Hierbij moeten twee spelers op de bal jagen terwijl de anderen hem rond tikken. Wie slecht inspeelt, krijgt een tik tegen de oorlel. Van den Brom mocht Jovanovic op één trakteren. Dinsdagochtend greep hij tijdens de ochtendloop uit het niets plots Tom De Sutter vast om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Nochtans had de spits niet gezegd dat hij jarig was.

Er werd ook wat afgelachen, daar in Oostenrijk. Toen de groep op restaurant ging dacht de lokale bevolking dat met Bryan Verboom de zoon van Balotelli erbij was. Ze hebben immers hetzelfde kapsel. Ook Kouyaté en Gillet maakten grapjes. Toen Kouyaté stelde dat hij met Van den Brom kon communiceren omdat hij genoeg Engels kan, lachte Gillet dat de Senegalees hem de dag voordien nog vroeg wat 'ketchup' is in het Engels.

Recuperatiedrank

Maar het was niet alleen maar plezier maken wat Anderlecht deed. Er werd ook erg stevig getraind. Drie keer kreeg de groep om half acht 's ochtends een duurloop van een half uur voorgeschoteld en de eerste vier dagen stonden er telkens twee trainingen op het menu.

De intensiteit lag zo hoog dat er soms akkefietjes ontstonden. Zo kreeg Jovanovic het aan de stok met Proto toen de doelman hem de les spelde. Hoewel beiden in dezelfde ploeg stonden, loste Jova een hard schot op Proto. Daarna stapte hij kwaad weg, maar hulpcoach Hasi kon hem kalmeren. Niet veel later stonden de twee alweer samen te lachen.

Om de recuperatie te bevorderen, kregen de spelers een speciaal drankje. Het was een mix van melk, soms met chocosmaak, en aanvullende vitaminen.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.