Anderlecht kan niet winnen in Salzburg

ZONDAG, 8 JULI 2012, 19:23 - Motivee

Anderlecht sloot vanavond het oefenkamp in Oostenrijk af met een oefenwedstrijd op het veld van miljoenenclub Red Bull Salzburg. Na een moeilijke match werd het 2-0. De match was live te bekijken via een online stream.

Eerste helft

Anderlecht kwam in het openingskwartier enkele keren in de problemen, maar kon steeds rekenen op een uitstekende Proto. Ook Kouyate moest redding brengen. Verder ging de wedstrijd op en neer, maar zonder veel doelgevaar.

In de 22e minuut was het dan toch raak voor Salzburg. Na balverlies op het middenveld en een strakke pass stond Maierhofer oog in oog met Proto. Die kon in eerste instantie redding brengen maar kon de bal niet goed wegwerken: 1-0 voor Salzburg in de rebound.

In de 27e minuut kreeg Salzburg nog een grote kans, maar die werd hoog over gekopt. Op het halfuur was het aan Anderlecht. Na een goede voorzet van Reynaldo kon Mbokani koppen, maar ook hier ging de bal over.

In de 37e minuut ging Jovanovic neer in de 16, maar de scheids gaf geen kik. Ondertussen had ook Proto al een tijdje niemand meer gezien. Salzburg beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong.

Kort voor rust pakte Kouyaté nog geel voor het foutief afstoppen van een tegenaanval. Uit de daaropvolgende vrije trap ontstond overigens een prima doelkans voor Salzburg, maar alweer bracht Proto redding. Na 45 minuten stond het 1-0.

Tweede helft

Kanu en Mbokani trapten de tweede helft op gang. Gillet en Kljestan werden gewisseld voor jeugdspelers Mehdi Tarfi en Dennis Praet. Anderlecht begon met meer druk aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in een eerste doelpoging, maar daarna kwam Sporting maar moeilijk terug in het spel en Van den Brom besloot in te grijpen. De Sutter kwam Mbokani vervangen.

In de 64e minuut zette Anderlecht een knappe aanval op, maar Kanu knalde de bal tegen de paal, ook in de herneming kon Jovanovic niet scoren. Meteen daarna voerde John van den Brom nog 2 wissels door. Iakovenko kwam Reynaldo vervangen op de rechterkant, en Molins kwam erin voor Jovanovic.

Afgekeurd doelpunt

In de 73e minuut kon Tom De Sutter na een knappe voorzet van Molins scoren, maar het doelpunt werd al dan niet terecht afgekeurd voor buitenspel. Een kwartier voor het einde voerde Coach van den Brom alweer enkele wissels door. Biglia, Deschacht en Hawsawi mochten gaan rusten, en Marecek, Vervoort en Mbenza mochten het laatste kwartier volmaken.

In de 81e minuut verdubbelde Salzburg de score na een knappe aanval op rechts. Kort daarvoor werd Canesin nog ingebracht voor Kanu. Het nu erg jonge Anderlecht dat op het veld stond vond niet meteen een antwoord op het betere spel van Salzburg en de match kabbelde naar het einde.