Van den Brom: "Verdedigend kwetsbaar"

MAANDAG, 9 JULI 2012, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn eerste serieuze test van deze voorbereiding ging Anderlecht met 2-0 onderuit. "Maar na een intense trainingsweek in een goeie sfeer, moeten we zeker niet panikeren door dit resultaat", blijft John van den Brom positief.


Toch was Van den Brom niet echt tevreden over wat hij tegen Salzbrug zag. "We waren wat vermoeid en het stadion was een sauna, maar in de eerste helft vond ik ons veel te tam", aldus de coach. "We liepen te vaak achteruit en er was te veel ruimte tussen de linies. Je zag ook dat we verdedigend kwetsbaar zijn."

Door een voetblessure van Odoi startte Gillet als rechtsachter. "Hij had moeite met die positie. Ik denk niet dat Guillaume op rechtsback een goed idee is", zo vond Van den Brom. Die wel gecharmeerd was door Medhi Tarfi, die na de rust Gillet verving en als rechtsback geregeld mee oprukte. "Hoewel dit zijn positie niet is, deed hij het goed."

"Biglia als enige verdedigende middenvelder"

Op het middenveld speelde Lucas Biglia als enige defensieve pion in de driehoek. Kanu en Kljestan speelden voor hem. "Daar stap ik niet meer van af", stelde Van den Brom categoriek. "Lucas kan dit perfect invullen. Hij deed het ook vandaag prima."

"Gillet kan normaal voor hem spelen, maar Kljestan deed het zeker niet slecht. Hij zocht altijd de voetballende oplossing en was een rustpunt in onze ploeg. Van Kanu verwacht ik wel dat hij veel meer penetreert in de box, want hij heeft scorend vermogen."

"Van Jova en Dieu geen verdedigers maken"

Op de linkerflank van Anderlecht maakte Deschacht zich af en toe boos op Jovanovic omdat de Serviër niet altijd meeverdedigde. Ook vorig seizoen was dit een heikel punt, maar Van den Brom verdedigt zijn spitsen. "Je mag van Jovanovic of Mbokani plots geen verdedigers maken. "Dan verliezen ze van hun frisheid voor doel. Er moeten gewoon nog wat automatismen worden gevonden."

Ook over de ingevallen Praet was Van den Brom tevreden. Al zag de Nederlander het toptalent liever de bal afspelen op momenten dat hij zelf, zonder succes, op doel schoot. "Dennis is een groot talent, maar als je met vier aanvallers tegen twee verdedigers staat, moet je andere keuzes maken. Daarin moet hij nog slimmer worden."

"Ons niet blijven verschuilen achter de tijd"

Al bij al toonde Van den Brom zich dus tevreden over wat hij tegen Salzburg zat, net als over de hele trainingsstage. "Na een intense trainingsweek in een goeie sfeer, moeten we zeker niet panikeren door dit resultaat", besluit Van den Brom. "Maar we kunnen ons ook niet blijven verschuilen achter de tijd. De Champions League-voorronde komt eraan."

"We hebben een heel goeie stage achter de rug waarin we hard hebben gewerkt. Ook de sfeer is bijzonder goed. De basis is gelegd om verder te werken. Ik ben ook heel tevreden over de jongeren. Zij hebben het uitstekend gedaan."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.