Rangnick: "Spelers te oud voor mijn voetbal"

MAANDAG, 9 JULI 2012, 09:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Ralph Rangick had Red Bull Salzburg een oude bekende als coach. De Duitser was deze zomer immers bijna coach van Anderlecht geworden. "In Londen sprak ik tweemaal met Herman Van Holsbeeck, maar het was niet het juiste moment."


"Het waren twee interessante gesprekken waarin ik mijn visie over het voetbal aan Herman heb uitgelegd", aldus Rangnick in Het Laatste Nieuws. "Mijn voetbal is gebaseerd op pressing én snelheid. Daarvoor heb je een jong team nodig. Toen we met Hoffenheim in ons eerste jaar Bundesliga herfstkampioen werden, was de gemiddelde leeftijd van het team 21,9 jaar."

"Ik heb Van Holsbeeck gezegd dat om mijn voetbal met dit Anderlecht te spelen, de dragende spelers van het team al te oud waren. Het was voor mij dus niet het goede moment om naar Anderlecht te komen. Maar niets sluit uit dat Anderlecht en ik in de toekomst toch eens gaan samenwerken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.