Van den Brom: "Tevreden over sfeer en jeugd"

DINSDAG, 10 JULI 2012, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Anderlecht-spelers genoten gisteren van een dagje verlof na hun zevendaagse stage in Oostenrijk. La Dernière Heure zocht John van den Brom op voor een evaluatie. Ondanks de nederlaag tegen Salzburg klinkt hij tevreden.


Over de sfeer

"Die was uitstekend gedurende de hele week. Ik denk niet dat dit de concentratie van de spelers kan beïnvloeden. Mocht dit toch zo zijn, dan zal ik alles doen om hen weer met hun hoofd bij de zaak te brengen. Maar dit was dus niet het geval. De sfeer verhinderde ons niet om doorgedreven te trainen."

Over de nederlaag tegen Salzburg

"Onze verdedigers stonden te laag. Dit was nochtans iets waar ik voor gewaarschuwd had. Daardoor gaven we ook te veel ruimte weg. Dit was echter onze eerste grote oefenmatch, er is dus geen reden om ongerust te zijn. Vergeet ook niet dat nog niet iedereen erbij was. Vanaf nu kan ik terug rekenen op Safari en Wasilewski en ook Suarez en Juhasz geef ik niet op. Maar ik weet dat een verdediger meer tijd nodig heeft om er na een blessure terug te staan.

Over Kanu

"Of hij de patron moet worden van dit team? Ik weet het niet, maar hij heeft de capaciteiten om het spel te openen en om op te rukken. Tijdens de tweede helft tegen Salzburg zag ik hem dit doen, maar nog te weining naar mijn zin.

Over de jongeren

"Als je ziet hoe zij het gedaan hebben, dan kan je niet anders dan tevreden zijn. Ze hebben tegen Salzburg aan de verwachtingen voldaan en voor hen moet het fantastisch zijn om te spelen in zo'n indrukwekkend stadion. Ik denk dat sommige grote ogen getrokken hebben."

"Medhi Tarfi was uitstekend. Ik weet dat hij niet op zijn geliefkoosde positie speelde, maar daar heb ik teveel opties (centaal op het middenveld, red.). Hij heeft zijn taken als rechtsachter perfect uitgevoerd. Ook Praet toonde het talent dat hem wordt toegedicht. Maar we mogen nu niet alles van hem verlangen. Ik zie dat hij steeds oplossingen blijft zoeken op het veld. Hij is prima bezig."

Over rechtsachter Gillet

"Ik was van plan Gillet op het middenveld te posteren, maar door de blessure van Odoi was ik verplicht hem als rechtsachter te laten spelen. Dit was niet wat ik in gedachten had en er is geen enkele reden om hem te beoordelen in die rol."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.