Gevolgen van de ontplofte bal blijven niet uit

DONDERDAG, 20 JANUARI 2005, 19:41 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Wat zijn nu de directe gevolgen van de beslissing van de voetbalbond om de partij tegen La Louvière te laten herspelen? Deze gaan veel verder dan het lijkt. We geven een beknopt overzicht:



Puntenverlies:
Anderlecht verliest 3 punten in volle titelstrijd. De partij zal later worden ingehaald. Daarom overweegt paars-wit ook om in evocatie te gaan. De beslissing volgt binnen de komende 6 dagen.
Precedent:
Er wordt zo in ieder geval voor een gevaarlijk precedent gezorgd. Door foto's te aanvaarden als bewijs, wordt er een nieuwe mijlpaal geplaatst in de geschiedenis van ons voetbal. Er kunnen immers makkelijk foto's gemaakt worden van tv-beelden.
Straf voor Aruna?:
Kan Aruna op die manier dan nog geschorst worden voor het oplawaai van dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Genk? Dit is niet zo ondenkbaar. Wat dus als er een foto van die bewuste slag bestaat?
Scheidsrechterscommissie:
Voor het eerst floot de Voetbalbond ook de Scheidsrechterscommissie terug. Ook dit kan gevolgen hebben voor toekomstige klachten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.