Kanu: "Als een vis in het water"

WOENSDAG, 11 JULI 2012, 11:17 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

De komst van coach John van den Brom heeft niet enkel positieve gevolgen voor Tom De Sutter. Kanu, die onder Jacobs ook wat verloren leek, lijkt nu wel herboren. Hij kreeg zelfs de aanvoerdersband in de eerste oefenmatch.


Kanu lijkt wel een ander mens. Van de B-kern onder Jacobs naar aanvoerder in de eerste oefenpartij van het seizoen. Laten we wel wezen, Biglia stond niet op het veld, "maar dan gaat die band toch naar Proto of Deschacht..." vult Kanu zelf aan. "Ik reageerde verrast toen de coach in de kleedkamer kwam en zij dat ik kapitein zou zijn. Ik vroeg hem of hij wel zeker was. Hij zei dat ik de verantwoordelijkheid kon nemen"

Kanu is van plan er alles aan te doen de verantwoordelijkheid niet van zich af te schuiven. "Als Biglia blijft krijgt hij hem natuurlijk terug, maar ik ben er ook klaar voor. Ik speel al 4 jaar in het shirt van Anderlecht, ik ga me niet meer verstoppen."

Van den Brom

"John is een heel andere trainer dan onze vorige. Hij is heel open met de spelers. Ik voel een grote solidariteit binnen de groep als het op de trainer aankomt."

Aan vertrekken denkt Kanu nu niet meer. "We trainen al sinds het begin met de bal, en we proberen offensief voetbal te brengen. Dat staat me allemaal aan. Ik voel me als een vis in het water bij dit Anderlecht. Hier zit de nieuwe Kanu."

Jacobs

Kanu zit nog met een dubieus gevoel over Ariel Jacobs. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat hij geen vertrouwen had in me, hoewel ik hard werkte. Hij vond dat ik er met mijn hoofd niet bij was, dat kan wel kloppen. Ik heb een tijdje met de gezondheidstoestand van mijn moeder geworsteld."

Intussen is ze aan de beterhand. Door diabetis was ze bijna een oog verloren, maar gelukkig hebben ze dat kunnen redden. De ongerustheid was ondraaglijk, zo ver van huis. Ik wou terugkeren, hoet voetbal achter me laten, maar mijn manager bracht me op andere gedachten, gelukkig."

"Ik vond daarna wel de kracht om me te herpakken. Zes maanden lang heb ik afgezien met onze physical coach. Toch stelde ik vast dat er voor mij niks veranderde. Ik vroeg me af waarom ik de moeite nog deed, het waren toch altijd dezelfde 11 die speelden."

"In de tweede match van de play-offs is de déclic er dan toch gekomen. Jacobs heeft me toen een kans gegeven. Die heb ik met beide handen gegrepen. Ik had zes maanden niet gespeeld en die play-offwedstrijden hebben dan alles veranderd. Zo heb ik nog een actieve bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de titel."

Een nieuw seizoen

Aan het begin van een nieuw seizoen bij Anderlecht stelt de Braziliaan duidelijke doelen op. "Eerst en vooral: meer spelen dan vorig seizoen. En helpen om de doelstellingen van de club te bereiken. In de eerste plaats natuurlijk de kwalificatie voor de poules van de Champions League. Daar wacht Anderlecht al vier jaar op."

"We weten nu ook dat de kampioen van volgend seizoen rechtstreeks naar de CL-poulefase gaat. En dit keer onvoorwaardelijk. Het pakken van de titel is dus, nog meer dan het afgelopen jaar, ons tweede doel. En hopelijk met attractief voetbal. Dat ontbrak vorig seizoen toch een beetje, moeten we toegeven."

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.