De lessen van de Liebherr Memorial Cup

MAANDAG, 16 JULI 2012, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelde dit weekend op de Liebherr Memorial Cup tegen Southampton en Arsenal en deed het in beide wedstrijden erg goed. Enkele kranten keken aandachtig toe en probeerden enkele lessen te trekken.


Verdediging

Coach John van den Brom had vooraf aangekondigd om tijdens deze wedstrijden toe te groeien naar een type-elftal en een uur lang speelde hij met dezelfde elf. Achteraan koos de Nederlander voor Odoi en Safari op de flanken en Deschacht en Wasilewski centraal. In beide wedstrijden kwam paars-wit defensief amper in de problemen. Opvallend: ondanks de afwezigheid van Juhasz en Kouyaté kwam nieuwkomer Hawsawi niet van de bank.

"Achteraan zat het goed", vertelde Van den Brom na afloop. "Ik ben tevreden van wat ik zal van Olivier. Ik hou van verdedigers die durven meevoetballen, maar die ook weten wanneer ze moeten verdedigen. Het was een risico om te spelen met veel ruimte in de rug, maar het ging prima. Mede doordat Proto zo hoog speelde."

Middenveld

Op het middenveld posteerde Van den Brom de driehoek Biglia-Kanu-Praet. De coach liet van in het begin weten veel vertrouwen te hebben in Kanu en de Braziliaan beschaamt dit voorlopig niet. Zowel in balbezit als verdedigend werkt Kanu ontzettend hard en hij zorgde voor de assist bij het doelpunt van De Sutter.

Intussen lijkt Biglia opnieuw naar zijn beste vorm toe te groeien. De Argentijn knapt zijn defensieve taken op, loopt veel en probeert ook offensief zijn steentje bij te dragen.

Aanval

Door de afwezigheid van Jovanovic en Mbokani was het offensieve compartiment wat onthoofd. Hun vervangers deden het echter prima. De Sutter scoorde zijn vijfde doelpunt in deze voorbereiding en voetbalt als herboren onder Van den Brom. "Ik ben zeer tevreden over hem", aldus de coach. "We hebben Tom en we hebben Dieu. Het is goed te weten dat we twee spitsen hebben waarop ik kan rekenen."

Ook Reynaldo en Gillet zorgden voor gevaar, maar het is twijfelachtig of zij hun plaats als flankaanvaller behouden als iedereen beschikbaar is.

Bron: Het Laatste Nieuws, La Dernière Heure, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.