Kouyaté: "Ik popel om tegen Giggs te spelen"

DINSDAG, 17 JULI 2012, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheikhou Kouyaté en Senegal zijn klaar voor de Olympische Spelen. Dit weekend won het een oefenduel tegen Spanje met 2-0. "Als debutant op de Spelen de gedoodverfde favoriet kloppen, dat is toch niet mis?", glundert Kouyaté.


"Romeu van Chelsea en toptalent Iker Muniain zijn geen prutsers, hé. Spanje neemt het tornooi heel serieus op, maar heeft zich verkeken op onze kwaliteiten", zo vertelt Kouyaté in Gazet van Antwerpen.

Kouyaté speelde tegen Spanje centraal achterin. In de vorige interlands stond hij op het middenveld. "Twintig minuten voor tijd heeft de trainer mij een rij naar voor gschoven. Mijn polyvalentie is dus een troef. Op dit moment ben ik nog niet zeker van een basisplaats. Als groentje in de kern van de nationale ploeg moet ik mij dubbel zo hard bewijzen."

Donderdag speelt Senegal zijn laatste oefenwedstrijd. Daarin hoopt Kouyaté zijn basisplaats af te dwingen. Hij wil immers dolgraag de openingswedstrijd tegen Groot-Brittannië spelen. "We hadden ons geen mooiere affiche kunnen toewensen. Ik sta te springen om Ryan Giggs te kruisen op het veld."

"Maar van stress is geen sprake. We zijn veeleer geprikkeld, want verliezen is geen ramp. Voor de verrassing zorgen en respect afdwingen: daar draait het om bij Senegal."



anderlecht-online forum