"Aanvallend voetbal met Van den Brom"

DINSDAG, 17 JULI 2012, 17:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op Sporza Radio blikte Herman Van Holsbeeck vanmiddag vooruit op het nieuwe seizoen. Hij liet verstaan veel te verwachten van nieuwe coach John van den Brom en hoopt ook dat spelers als Vargas, Praet en Molins zich tonen.


De Anderlecht-manager begon evenwel met nog even achterom te kijken. Zo onderstreepte hij de verdienste van Ariël Jacobs. "Het feit dat hij vier jaar gebleven is, betekent toch dat hij heel wat kwaliteiten had. Het was echter de beste oplossing om na de titel de samenwerking stop te zetten. We hebben als verstandige en professionele mensen afscheid genomen. Nadien heb ik hem wel niet meer gehoord."

Met John van den Brom zocht en vond Anderlecht een heel ander type coach. "Dat is normaal", aldus Van Holsbeeck. "Het trainerschap werkt met cyclussen en nu was het tijd voor een andere. Van den Brom is van de Nederlandse school en speelt heel aanvallen. Als hij die aanvallend ingestelde speelwijze kan omzetten in resultaten, hebben we een topcoach in huis gehaald."

"Nieuw wit blad"

Deze nieuwe coach betekent ook een nieuwe start voor heel wat spelers. "Zij starten met een nieuw wit blad. Zo zag ik al een Tom De Sutter die zich erg graag wil bewijzen. Anderzijds ga je natuurlijk spelers hebben die onder Jacobs wel speelden en nu niet. Zij zullen natuurlijk minder tevreden zijn."

Van Holsbeeck geeft ook toe dat Anderlecht deze zomer nog niet veel transfers deed. Hij verwacht dat een aantal spelers die er al zijn een stap vooruit zetten. "Zo bracht Safari vorig seizoen niet helemaal wat we ervan verwacht hebben. Natuurlijk is een eerste jaar vaak een aanpassingsperiode. Naast Safari verwacht ik ook van Odoi dat hij dit seizoen helemaal tot zijn recht komt."

"Verder heb je ook nog Vargas en Molins. Zij moeten komend seizoen bewijzen dat ze Anderlecht-niveau waard zijn", aldus Van Holsbeeck. "Ook Praet is potentieel basismateriaal. Vorig jaar stak hij zijn neus aan het venster. Tijdens de speelkansen die hij kreeg, heeft hij aangenaam verrast. Ik verwacht dit seizoen veel van hem."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.