Van Holsbeeck: "Er beweegt wat rond Suarez"

DINSDAG, 17 JULI 2012, 21:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In het gesprek dat Sporza had met Herman Van Holsbeeck ging de Anderlecht-manager ook dieper in op mogelijke transfers. Hij geeft aan dat geld is voor een extra verdediger en dat Suarez enkel vertrekt als ook de club erbij wint.


“De bedoeling was om de kampioenenploeg bij elkaar te houden en tot nu toe zijn we daar in gelukt. Maar ik denk wel dat er nog een sleutelspeler zou kunnen vertrekken", aldus Van Holsbeeck, die doelt op Matias Suarez. "Na het seizoen van Suarez vorig jaar is het logisch dat er interesse is. Ik kan niet ontkennen dat er wat beweegt."

“We zullen zien wat dit wordt. Ik denk dat het probleem van Suarez ook zijn omgeving is. Als die er alles aan doet om een speler te verkopen, dan weet je dat het moelijk wordt. Maar we zullen het been stijf houden en er komt enkel een transfer als de drie partijen een goede zaak doen en daar zijn we momenteel nog ver van af.”

"Kans op poules Champions League"

Over tien dagen moet Anderlecht aan de bak in de derde voorronde van de Champions League. Rekent Van Holsbeeck op kwalificatie? "We zijn in de twee rondes reekshoofd en hebben dus een kans om de poules te halen. Dat maakt het natuurlijk wel dubbel zo spijtig dat we zowel Juhasz als Kouyaté moeten missen. Maar dat is nu zo. Met het potentieel dat we hebben, mogen we toch hopen de groepsfase te halen."

Daarmee heeft Van Holsbeeck het pijnpunt aangehaald: de centrale defensie. "De blessure van Juhasz valt heen ongelukkig. We zullen zien of we daar nog wat aan kunnen doen. Er is wel nog ruimte voor een centrale verdediger van niveau te halen. Maar die met wel akkoord gaan met onze looneisen. Maar het is kort dag. Maar als we iemand halen, moet die speler een meerwaarde bieden en ook in de toekomst de concurrentiestrijd kunnen aangaan. We zijn aan het uitkijken.”

gt;"Hawsawi tijd geven"

Met Osama Hawsawi kwam er dit tussenseizoen wel een centrale verdediger Anderlecht versterken, maar tot nu toe valt hij wat tegen. "Het was een berekend risico om een speler uit Saudi-Arabië naar België te halen. In zijn land is hij een vedette, maar de manier van voetballen is hier heel anders. Dit vergt een periode van aanpassing", verdedigt Van Holsbeeck de Saudi.

"Eén-tegen-één heeft hij heel wat kwaliteiten geeft Van den Brom aan. Maar als je snel en hoog moet druk zetten, heeft hij problemen. Ik denk dat hij in het begin van het seizoen niet op niveau zal spelen, maar in de loop ervan wel zijn waarde zal kunnen bewijzen."

"Jonge spelers volop kans geven"

Behalve die centrale verdediger lijken er geen inkomende transfers meer op komst. Van Holsbeeck rekent de jeugd om zich te manifesteren. "We willen jonge spelers volop hun kans geven. Ik denk dan aan Praet,Lukaku. Het is dan ook belangrijk om plaats te maken voor deze jonge spelers en hen ruimte te geven om door te groeien. De nieuwe trainer wist van bij het begin dat dit één van de doelstellingen was van de club."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.