"Van Holsbeeck wacht helse klus"

WOENSDAG, 18 JULI 2012, 08:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het zijn geen plezante dagen voor Herman Van Holsbeeck. De manager moet een resem spelers vertellen dat ze moeten vertrekken en dat is geen plezante taak. Collega's Luc De Vroe en Jesse De Preter kunnen hiervan meespreken.


John van den Brom wil werken met een selectie van 26 spelers en dus moeten een heleboel geflopte transfers en geblokkeerde jeugdspelers definitief of tijdelijk andere oorden opzoeken. Gisteren is Van Holsbeeck daarom begonnen aan een uitgebreide onderhandelingsronde met spelers, zaakwaarnemers en clubleiders.

"Mensen teleurstellen went nooit"

Luc Devroe, ooit de architect van de grote kuis bij Club Brugge, weet welke zware taak dit is. "Het wordt een helse periode. Je moet van het ene gesprek naar het andere lopen en je moet mensen teleurstellen die je zelf ooit een contract hebt gegeven. Dat went nooit."

Volgens Devroe zit Van Holsbeeck met enkele moeilijke gevallen. "Ik had toen veel oude spelers met wie wat te regelen viel en jongeren die graag weg wilden. Bij Anderlecht liggen de kaarten volgens mij een pak lastiger. Wat doe je met Veselinovic? Of met Chavarria? Relatief jonge spelers die nog een lang contract hebben en die na een goed seizoen bij Kortrijk niet zomaar eender waar willen tekenen. Dat is niet eenvoudig."

"Durven doorduwen"

Ook Jesse De Preter weet welke taak Van Holsbeeck wacht. Hij moest vorig seizoen bij Lierse een spelersgroep uitkuisen. "Er zijn spelers die in zo'n situatie voor rede vatbaar zijn, maar de meesten onderhandelen nogal bot. Ik heb er zelf afgelopen seizoen een aantal gehad die zeiden: 'Ik blijf gewoon zitten en doe m'n contract uit.' Op dat moment moet je streng durven zijn en doorduwen. Ik ken Herman echter goed en weet dat hij daar geen probleem mee heeft."

Clubs weten dat Anderlecht spelers moet wegdoen en hopen hierdoor zaakjes te doen. Toch verwacht De Preter niet dat Van Holsbeeck spelers voor een appel en een ei zal laten gaan. "Hij kan het bijvoorbeeld niet maken om voor de Raad van Bestuur te verschijnen met een huurvoorstel van 50.000 euro voor een speler van een half miljoen euro. Zo ver zal Anderlecht niet gaan."

Hulp van Roeselare en Lierse?

Zowel De Vroe als De Preter geven aan zeker eens te kijken of ze geen speler kunnen overnemen van Anderlecht. "We hebben onze kern bij Lierse eigenlijk al rond, maar er zijn altijd spelers met een interessant profiel bij Anderlecht", aldus De Preter. "Ik bel één dezer dagen eens met Van Holsbeeck om te zien of er iets mogelijk is."

De Vroe hoopt enkele jonge spelers te huren. "Gasten die bij Anderlecht naast de boot vallen, kunnen beter in tweede klasse ervaring komen opdoen. Ik hoop dat ze daar hun neus niet voor ophalen, want in tweede klasse ligt het niveau echt niet zo laag. En ze leren hier tenminste voetballen tussen vénten."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.