Vraagtekens over leeftijd Chancel Mbemba

DONDERDAG, 19 JULI 2012, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht maakte tegen Woluwe kennis met Chancel Mbemba. Deze Congolees zat vorig seizoen al bij Anderlecht, maar was toen niet speelgerechtigd. Er doken toen problemen op over de leeftijd van de verdediger en die zijn niet weg.


Volgens de website Sharkfoot.fr speelde Mbemba in Congo met een spelerlicentie waarop stond dat hij geboren is in 1988. Toen hij vorig seizoen in België aankwam, bleek dit plots 8 augustus 1994 te zijn. Deze geboortedatum staat ook vermeld bij Mbemba's profiel op de teampagina van de beloften. Anderlecht zou zich baseren op de uitspraak van een rechter uit Kinshasa die de geboortedatum in 1994 plaatst.

Begin april keerde Mbemba op vraag van Anderlecht terug naar Congo om duidelijkheid te scheppen over zijn leeftijd. De speler kreeg wel de belofte dat hij daarna bij Anderlecht een contract zou krijgen. Intussen is het probleem nog steeds niet opgelost. De Afrikaanse afdeling van spelersvakbond FIFPro houdt zich met het dossier bezig en ook de FIFA zou betrokken worden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: www.Sharkfoot.fr





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.