"Praet en Kanu passen perfect bij mijn stijl"

VRIJDAG, 20 JULI 2012, 09:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wordt komend seizoen het grote doorbraakjaar voor Kanu en Dennis Praet? Die kans bestaat, want John van den Brom gelooft rotsvast in beide middenvelders. Zondag tegen Lokeren krijgen ze alvast hun kans.


"Tijdens de voorbereiding hebben sommige jongens bevestigd wat ik over hen had gehoord van de rest van de staf. We hebben tijdens de voorbereiding ook veel jongeren de kans gegeven om zich te bewijzen. Daarvan zijn er een aantal die getoond hebben dat ze talent hebben."

Eén van die jongens is Dennis Praet. Van den Brom loopt hoog op met de middenvelder. "Dennis is een van de spelers van wie ik gezien heb dat hij talent heeft. Maar ik wil niet te veel druk leggen op een jongen van achttien jaar, dat is ook niet nodig. Die jongen heeft kwaliteiten en er is een grote kans dat hij in het elftal komt te staan. Dat heeft hij zelf afgedwongen."

Middenvelders die diep gaan

Van den Brom wil spelen met een middenveld met de punt naar achter en één van de offensieve posities gaat dus naar Praet. "Dennis past perfect in de manier van spelen die ik voor ogen heb. Zo, nu moet je nog maar tien van de elf namen invullen op het wedstrijdblad."

Een andere naam die we al kunnen invullen, lijkt die van Kanu te zijn. "Dat is een beetje hetzelfde verhaal als Praet. Kanu bevalt me goed. Ik speel graag met twee middenvelders die diep gaan, maar ook mee verdedigen. Dat is hard werken en dat moet je fysiek aankunnen. Maar hij voldoet volledig aan dat profiel."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.