Anderlecht tegen Shamrock Rovers of Ekranas

VRIJDAG, 20 JULI 2012, 12:15 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In Nyon, Zwitserland, is er vandaag geloot voor de derde voorrondes van de Champions League. Anderlecht treft in die voorronde de winnaar van het duel tussen Shamrock Rovers FC (Ierland) en FK Ekranas (Litouwen).


In de heenwedstrijd van de tweede voorronde speelden Shamrock en Ekranas deze week 0-0 gelijk. Volgende week volgt de terugmatch in Litouwen.

Shamrock werd zowel in 2010 als in 2011 kampioen van Ierland, waar de competitie loopt van maart tot oktober. Dit seizoen loopt het minder vlot. Na 16 speeldagen staan de Rovers slechts op een vierde plaats met 25 punten.

Ekranas kroonde zich de voorbije vier seizoenen tot kampioen van Litouwen. Tijdens de voorbije jaargang behaalde het 80 punten uit 33 wedstrijden. Ook dit seizoen gaat Ekranas aan de leiding. Uit 19 wedstrijden puurde het 46 punten. Met Yani Urdinov heeft Ekranas een speler in zijn rangen die bekend is met het Belgisch voetbal. De 21-jarige linksback en Macedonische international is een geboren Mechelaar die via PSV, Roda JC en FK Rabotnièki begin dit seizoen bij Ekranas belandde.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.