"Zal aanpak van Van den Brom wel aanslaan?"

ZONDAG, 22 JULI 2012, 13:57 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de vooravond van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen laat Eddy Snelders, co-commentator op Sporza Radio en Sporting Telenet, zijn licht schijnen over de titelkandidaten. Maar Snelders laat ook enkele bedenkingen optekenen.


"Ik beschouw alleen Club Brugge en Anderlecht als titelkandidaten", zo zegt Snelders in een interview met Het Nieuwsblad. "Vorig seizoen heeft Club het Anderlecht al even moeilijk gemaakt en ze zijn duidelijk versterkt. Wat Anderlecht betreft is het nog afwachten. Daar is niet zoveel veranderd."

"Indien Vargas en Cyriac weer helemaal fit zijn, beschikken ze nog steeds over het meeste individuele aanvallende talent, dat is duidelijk. Waarbij ik wel meteen bedenk dat Cyriac wel een ongelooflijk goeie aanvaller is maar wel een die het best rendeert als hij ruimte en vrijheid krijgt. In een 4-3-3 is dat niet evident."

Achillespees

Anderlecht is nog op zoek naar een centrale verdediger. Terecht, zo oordeelt Snelders. "In 70 % van de matchen volstaat hun intrinsieke, offensieve klasse maar in die andere matchen bleek hun grote achillespees centraal achterin te liggen. En daar hebben ze nog niets essentieels aan gedaan. Want die Saoedi, Hawsawi, lijkt niet meteen een zekerheid. En Kouyaté, de beste verdediger vorig jaar maar ook geen fijne inspeler, zit nog een tijdje op de Spelen. En Juhasz is niet meer de sterkhouder achterin. Dat maakt dat het uitverdedigen een probleem blijft. Anderlecht wil wel verzorgd technisch voetbal naar voor maar daarvoor heb je achterin toch meer nodig. En Biglia is ook de man niet die voor diepgang zorgt."

Van den Brom moeilijkste transfer

Het grootste vraagteken plaatst Snelders echter bij de nieuwe Nederlandse trainer John van den Brom. "Er was na Jacobs wel nood aan nieuwe impulsen maar zal zijn systeem aanslaan, zal hij de waarde van een aantal spelers kunnen verhogen? Zal hij wel meer creativiteit en diepgang, aantrekkelijk offensief voetbal, waar het toch aan ontbrak, in de ploeg kunnen brengen? Kan één verdedigende middenvelder, Biglia, het bolwerken? Hij zegt van wel maar als het tegenvalt zal hij ook wel zeggen dat hij zich kan aanpassen. En dan zegt iedereen: het is een trainer met een open visie! (lacht) Maar er is ook de tweetaligheid van de club, het champagnevoetbal dat wordt verwacht… Ik vind Van den Brom in elk geval de moeilijkste transfer van Anderlecht. En de Hollanders hebben nu ook het voetbal niet uitgevonden, hé."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.