Van den Brom pakt eerste prijs met Anderlecht

ZONDAG, 22 JULI 2012, 20:15 - Sporzafanaat

Anderlecht mag voor de elfde keer een Supercup bijzetten in de trofeekast nadat het met 3-2 won van Lokeren. Na een moeizame eerste helft volgde een betere en spektakelrijke tweede helft waarin vier keer gescoord werd.

Zoals verwacht begon Van den Brom met de driehoek Biglia, Praet en Kanu op het middenveld. Diepe spits Mbokani kreeg vanop de flanken steun van Jovanovic en Gillet.

De wedstrijd begon aan een gezapig tempo onder een stralende zon. In het eerste kwartier leden beide ploegen vrij vaak balverlies. Anderlecht had desondanks wel het meeste balbezit maar veel vloeiende combinaties leverde dat niet op. Na 24 minuten voetballen viel er dan toch een goal uit de lucht: een afvallende bal viel voor de voeten van Dennis Praet en die scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor paars-wit. Op de bank liet coach John van den Brom zijn blijdschap merken.

Het openingsdoelpunt inspireerde Anderlecht om (even) meer druk te zetten en op het half uur leverde dat een goede kans op voor Mbokani. De Congolees kreeg zijn schot echter niet tussen de palen. Doorspelen tot bij de vrijstaande Kanu had misschien een betere optie geweest. Met de rust in zicht zakte het tempo opnieuw en Lokeren kon daar ei zo na van profiteren. Harbaoui had de gelijkmaker aan de voet maar ook hij kon zijn schot niet kadreren.

Na de rust ging het plots heel snel met drie doelpunten in minder dan een kwartier tijd. In de 46ste minuut stond Lokeren even met zijn tienen en Mbokani profiteerde van de situatie om er 2-0 van te maken. Amper twee minuten later glipte Leko door de Anderlecht-defensie: 2-1. Even later maakte diezelfde Leko er zelfs 2-2 van en stond de stand opnieuw gelijk. Aan het tweede doelpunt van de Kroaat ging wel hands van Harbaoui vooraf.

Een knappe aanval van Anderlecht luidde de 3-2 in: Kanu legde de bal in één tijd knap terug tot bij Guillaume Gillet en die duwde de bal tegen de netten. Na dat doelpunt speelde Anderlecht de wedstrijd uit en bij Lokeren was het beste eraf. Diep in de blessuretijd kon Mbokani bijna nog zijn tweede van de avond maken maar de paal stond in de weg.

Uitslag: 3-2
Doelpunten: 24’ Praet (1-0), 46’ Mbokani (2-0), 48’ Leko (2-1), 58’ Leko (2-2), 76’ Gillet (3-2)

Anderlecht: Proto, Odoi, Wasilewski, Deschacht, Safari, Biglia, Kanu (88' Iakovenko), Praet (61' Reynaldo), Gillet, Jovanovic (87' Kljestan), Mbokani
Lokeren: Lazic, Galitsios, Mj.Maric, Taravel, De Bock, Overmeire, Persoons, Leko (80' Fall), De Pauw (46' De Ceulaer), Patosi (78' Corryn), Harbaoui

Geel: 29' Mbokani, 36' Deschacht