Odoi: "Kritiek op verdediging is zever"

MAANDAG, 23 JULI 2012, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de afwezigheid van Juhasz en Kouyaté speelde Anderlecht met een vertimmerde verdediging. Deze kreeg na afloop de nodige kritiek, tot ergernis van Denis Odoi. "Iedereen praat over de verdediging en ik weet niet waarom."


"Die kritiek is zever", pareerde Odoi na de wedstrijd. "Je valt als ploeg aan en je verdedigt als ploeg. De offensieve spelers moeten ook komen helpen. Het is niet zo dat we veel weggeven. Maar als we aanvallen en een verdediger blijft hoog staan, dan moeten wij het oplossen. Aanvallers hebben niet meteen de neiging om terug te lopen."

Nochtans is het nodig dat de offensieve spelers mee terugplooien, zeker nu Anderlecht maar met één verdedigende middenvelder speelt. "Het is wel aanpassen om met twee offensieve middenvelders te spelen. Lucas Biglia kan zo in de problemen komen, maar het is dan aan de flankspelers om naar binnen te knijpen. Ze moeten de mentaliteit opbrengen om dat te doen."

"Aanpak Van den Brom valt mee"

Naast zijn verdedigende werk probeerde Odoi ook offensief zijn steentje bij te dragen. Dit resulteerde in de assist voor de 2-0 van Mbokani. "Ik had er deze week nog op getraind met Dennis Praet. Ik ben alvast blij dat we deze eerste test goed hebben doorstaan", aldus Odoi, die volgende week met een goed gevoel aan de competitie begint. "De aanpak van de nieuwe trainer valt best mee. Er wordt meer gelachen en er is meer variatie op de training."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.