"Jongeren moeten openbloeien bij Anderlecht"

WOENSDAG, 25 JULI 2012, 15:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij zijn aanstelling kreeg John van den Brom de opdracht om resultaten te koppelen aan de integratie van eigen jeugd. De coach lijkt dit begrepen te hebben. "Ajax bewijst dat het kan en is Anderlecht niet het Ajax van België?"


"Eén of enkele jongeren per jaar is een realistisch uitgangspunt", zo vertelt Van den Brom in Sport/Footmagazine. "Jordan Lukaku en Dennis Praet hebben al geproefd van het hoogste niveau. In hun spoor zullen er nog anderen volgen. Massimo Bruno, bijvoorbeeld, is iemand om in het oog te houden."

Van den Brom is ervan overtuigd dat zijn jongeren dit seizoen speelkansen zullen verzamelen. "De competitieformulie met play-offs is hier gunstig voor. Bij een nederlaag verlies je maar anderhalf punt in plaats van drie."

Seedorf als voorbeeld

Van den Brom vraagt wel geduld van de jonge spelers. Hij hoopt dat ze inzien dat ze hun tijd moeten nemen en een transfer naar het buitenland niet altijd de beste keuze is. "Ze mogen geen stappen overslaan. Het belangrijkste is dat we hen kunnen overtuigen dat ze een toekomst hebben in het Astridpark."

"Iemand als Clarence Seedorf maakte een enorme carrière, maar hij zette zijn eerste stappen als profvoetballer bij de club die hem opleidde, Ajax. Onze jongeren moeten dit beseffen. Als ze echt goed zijn, zullen ze op een dag wel vertrekken. Maar we hopen dat ze eerst openbloeien bij Anderlecht."

"Praet wacht schitterende toekomst"

Op dit moment lijkt Dennis Praet de Seedorf van Anderlecht te worden. Van den Brom gelooft volop in de middenvelder en heeft een basisplaats voor hem gereserveerd. "Hij blijft staan tot iemand bewijst dat ie beter is. Hij heeft alles. Er wacht hem een schitterende toekomst, maar om dit te bereiken moet hij spelen. Door de afwezigheid van enkele spelers krijgt hij nu zijn kans. Het is aan hem om die te grijpen met beide handen."

Andere jongens zullen nog wat meer geduld moeten hebben. "Voor Bruno Godeau, Bryan Verboom en Jonathan Vervoort is het nog te vroeg om hen te laten debuteren. Zij moeten gestaag vorderingen maken, zoals Jordan Lukaku vorig seizoen. Maar dat ze kwaliteiten hebben, is zeker. Anders had ik hen niet opgenomen in de A-kern."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.