"Suarez is gebrainwasht door zijn entourage"

DONDERDAG, 26 JULI 2012, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen zocht Het Laatste Nieuws Herman Van Holsbeeck op. De Anderlecht-manager neemt geen blad voor de mond en praat vrijuit over Club Brugge, Matias Suarez, de verdediging en veel meer.


"Akkoord met verdediger uit CL-voorronde"

"Wij hebben een mondeling akkoord bereikt met een centrale verdediger die beantwoordt aan de wensen van de trainer, maar die jongen speelt net als Anderlecht momenteel met zijn club de voorronde van de Champions League. Dat betekent dat wij hem volgens het Uefa-reglement tóch niet kunnen opstellen in de vierde voorronde, wél in de eventuele groepsfase.

"Met dat dossier wachten we dus nog even. Komen we in de vierde voorronde evenwel uit tegen een ploeg waarvan we denken: 'Oei, dit wordt nipt', dan zullen we zien of we ergens nog een andere verdediger kunnen vinden die nog geen voorrondes van de Champions League speelde."

"Hawsawi aanpassingsperiode gunnen"

"Half mei kostte Ryan Donk slechts twee miljoen euro. Had Bayern de Champions League gewonnen, dan konden we zeggen 'Dit is onze man, we doen het'. Het profiel van Donk beantwoordde aan wat wij zochten, en hij interesseerde ons. Maar enerzijds was er de houding van Club Brugge, dat - zo hoorden wij al snel - na het dossier-Vargas van vorig seizoen dit keer niet van plan was om hun pièce maîtresse van de hand te doen."

In de plaats kwam de Saudi Osama Hawsawi. "Over de kwaliteiten en de mentaliteit van Hawsawi bestaat unanimiteit. Maar de jongen is het Arabische voetbal gewend: spelen bij veertig graden en verdedigen vanuit zijn positie - één op één tegen de spits van de tegenstander. Van den Brom verwacht méér van zijn verdedigers. Maar Hawsawi wil absoluut bewijzen dat hij zich kan aanpassen aan de rol die Van den Brom van hem vraagt - daarom gunt iedereen hem een aanpassingsperiode."

"Wel Club Brugge, Gaan jullie voor de titel?"

"Als je de investeringen doet die Club Brugge doet, dan moet je ook, vind ik, de ambitie durven uitspreken: 'Wij spelen voor de titel'. Als de voorzitter en ik Club Brugge een beetje kietelen, dan is dat om hen te vragen: 'Wel, hoe zit het? Gaan jullie voor de titel?' Het tegendeel kan toch niet waar zijn? Kun je je voorstellen wat het zou betekenen mocht Anderlecht in zeven jaar geen kampioen meer zijn."

"Ze hebben duidelijk een president die brandt van ambitie ... Kijk, Anderlecht is een 'société anonime' met invloedrijke, belangrijke en hoogintelligente mensen die - met alle respect - financieel ongetwijfeld nog een niveau hoger staan dan de mensen achter het project van Club Brugge. Als op een dag Anderlecht in de problemen komt, beschikt de club evenzeer over 'des amis du club' die desnoods in de buidel willen tasten. Maar zolang wij Anderlecht op een gezonde manier kunnen runnen, willen wij die personen niet aanspreken."

"Vernieuwing stadion kost ons transfer"

"Door de Uefa-normen waren wij deze zomer genoodzaakt om ons stadion te moderniseren. Het kostplaatje bedroeg drie miljoen euro. Dat kost ons een transfer. De club aanvaardt evenwel de sportieve gevolgen."

"In zijn hoofd is Suarez klaar met Anderlecht"

"De entourage van Suarez heeft de jongen het verhaal opgehangen: 'Je won de titel, de Gouden Schoen, het is tijd om dat allemaal nú te verzilveren'. Ze hebben beslist dat zijn cyclus bij Anderlecht over is. In eerste instantie droomt de speler dan van Spanje en Italië, maar als hij met die clubs aan tafel gaat zitten, beseft hij hoe goed spelers van Anderlecht betaald worden."

"Welnu, ik heb 'le gamin' zien evolueren... Eerst zei hij ronduit neen tegen een verhuis naar Rusland, vandaag is hij ineens bereid om te spelen in welbepaalde steden en clubs - noem het gerust een brainwashing door zijn entourage. In zijn hoofd is 'Mati' klaar met Anderlecht."

"Wij hebben Mati verteld dat, indien voor vijftien augustus geen transfer kan geregeld worden, de club bereid is om een inspanning te leveren waardoor hij opnieuw het vizier op Anderlecht kan richten. Want voor alle duidelijkheid: wij willen Suárez zeer graag houden. Eerlijk: op dit moment is een akkoord met welke club dan ook zeer veraf."

"Jovanovic heeft de honger van een 18-jarige"

"Jovanovic verscheen als een achttienjarige met veel honger op de eerste training. De wijze waarop Milan zich ten volle geeft voor de ploeg op training en in de wedstrijden heeft veel respect afgedwongen binnen de spelersgroep en binnen de club. Als hij die lijn een heel jaar kan doortrekken, zal Milan daarvoor op het eind van het seizoen beloond worden met een nieuw contract."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum