Cyriac: "Play-offs zijn mijn doel"

VRIJDAG, 27 JULI 2012, 09:55 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Op de persconferentie van gisterenavond werd niet enkel gepraat over de transfer van Matias Suarez. Er werd ook tijd gemaakt om Gohi Bi Cyriac officieel voor te stellen als speler van paars-wit.


"We zijn er zeker van dat Cyriac ons veel zal bijbrengen," begon Herman Van Holsbeeck. "Hij heeft ons veel kopzorgen bezorgd toen we tegen Standard speelden, en dat zal nu ons wapen zijn tijdens de terugronde en de play-offs."

Cyriac zelf lijkt zich ondertussen prima aan te passen bij Anderlecht. “Ik had niet gedacht dat ik zo met open armen zou ontvangen worden”, vertelt hij. “Eerst en vooral omdat ik van Standard kwam, maar ook omdat Anderlecht me van buitenuit een koude club leek. Ik heb zo verschillende spelers ontdekt die echt toffe gasten zijn terwijl ik ze helemaal niet zo sympathiek vond op het veld.”

De keuze voor Anderlecht was vooral een sportieve. “Dat ik nu voor Sporting kies, is vooral voor het voetbal want het is en blijft toch de belangrijkste club van het land en dus een logische stap in mijn carrière. In Ivoorkust zijn maar twee Belgische clubs bekend, Anderlecht en … Beveren.”

Met zijn revalidatie verloopt het voorlopig allemaal volgens plan. “Ik voel dat ik de laatste weken veel vooruitgang boek. Het is mijn doel om aanwezig te zijn tijdens de winterstage en de verrassing te worden van de Jupiler Pro League Play-Offs, zeker omdat ik ze nog nooit heb gespeeld", klinkt het bij de Ivoriaan.

rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.