"Geen beelden om ongelijk scheidsrechter aan te tonen"

MAANDAG, 31 JULI 2023, 22:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In de nabespreking van de scheidsrechterlijke beslissingen van de eerste speeldag kwam ook de strafschop van Union vrijdag tegen Anderlecht aan bod. Volgens Frank De Bleeckere had de VAR te weinig concrete beelden om de beslissing van de scheidsrechter te herroepen.

"Scheidsrechter Bram Van Driessche stond goed gepositioneerd en nam op het terrein de beslissing om strafschop te fluiten", opent De Bleeckere. 

"Bij elke strafschopbeslissing bekijkt de VAR de beelden. In dit geval stelde de VAR vast dat er geen echt duidelijke beelden waren om het tegendeel te bewijzen. Daarom herroept hij de beslissing niet."

"Op een bepaald moment heb je de indruk dat de bal de rug geraakt heeft, maar er zijn ook beelden die tonen dat de bal op de elleboog komt, dat er een beweging is en dat de elleboog weg is van het lichaam. Als je die twee zaken samenneemt, dan kan de VAR niet aantonen dat de scheidsrechter een clear and obvious mistake heeft gemaakt. In dat geval moet je de beslissing van de scheidsrechter volgen en dat doen wij als Professional Refereeing Department ook."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.