"Voorzitter legt de druk erop"

VRIJDAG, 27 JULI 2012, 10:02 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de persconferentie van gisteren kwam ook coach John van den Brom aan het woord, en hij kreeg meteen een voorsmaakje van de druk waaronder de coach van Anderlecht komt te staan voor de pers.


In het Frans

“Eerlijk, het is niet makkelijk om als Nederlander Frans te leren dus jullie zullen me nog een beetje tijd moeten gunnen”, lachte van den Brom.

“Maar ik zal een inspanning doen om de taal te leren”, ging hij verder. “Gelukkig kan ik terugvallen op een fantastische staf waarin veel leden beide talen beheersen waardoor de communicatie naar spelers toe - die natuurlijk wel heel belangrijk is - geen enkel probleem is. Maar goed, als ik het vandaag zo allemaal hoorde, dan moet ik wel snel aan de slag”, gaf hij toe.

De druk ligt erop

“En ik moet nog meer aan de slag als ik denk aan de druk die de voorzitter net op m’n schouders heeft gelegd”, vervolgt de coach. “Ik heb altijd gezegd dat ik geen druk ken, maar de voorzitter is vandaag wel goed begonnen om me die te leren kennen door te zeggen dat we moeten kampioen worden én we de Champions League moeten spelen … Gelukkig moeten we die nog net niet winnen”, lacht hij.

De eerste prijs van het nieuwe seizoen is echter al binnen met het behalen van de Supercup afgelopen zondag. “Ik hoor vaak : het was maar de supercup, maar dat is onzin”, aldus de T1. “Het is en blijft een prijs en prijzen mag je nooit laten liggen”, weet hij. “Het was mijn eerste prijs en ik ben er dan ook heel erg trots op. Diezelfde trots die ik voelde toen ik voor de eerste keer het huis van de voorzitter binnenstapte en dezelfde trots die ik voel omdat ik de kans heb gekregen hier coach te zijn.”

"Zullen niet enkel met jeugd spelen"

Dat van den Brom graag met jeugd werkt is ondertussen geen verrassing meer. “Het is een uitdaging voor ons als staf om die jeugd te laten bloeien bij Anderlecht, maar goed, we zullen niet plots met allemaal jeugdspelers gaan aantreden, anders kunnen we die Champions League natuurlijk nooit winnen”, lacht hij. “We hebben een schitterend trainingscomplex ter beschikking, dan kan je niet anders dan winnen en dat probeer ik mijn spelers ook voor te houden”, aldus van den Brom. “Ik kan geen prijzen beloven, maar ik kan wel garanderen dat we zullen strijden op alle fronten en dat we dat zullen proberen te doen met mooi en aantrekkelijk voetbal.”

rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.