Te koop: Middenveld van Anderlecht

DINSDAG, 1 AUGUSTUS 2023, 10:02 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad zouden Diawara, Ashimeru en Arnstad mogen vertrekken bij een goed bod. Vorige vrijdag vormde dit trio het middenveld tijdens de zwakke prestatie op Union. Anderlecht wil het middenveld een nieuw elan geven.

Het lijkt ons sterk dat men pas tot deze conclusie zou gekomen zijn na Union. Dat bewijzen de verschillende geruchten van middenvelders waarin Paars-wit interesse toonde in de voorbije maanden (Hezze bijvoorbeeld). Het middenveld vormt al enkele jaren een pijnpunt van de ploeg. De komst van Justin Lonwijk gaat de problemen ook niet oplossen en bovendien kent de Nederlander nog een conditionele achterstand. Verschaeren is nog minstens een half jaar out.

Het drietal meteen allemaal verkopen, lijkt misschien ook wat drastisch. Ashimeru kan wel degelijk presteren, maar dan hoger op het veld. Zijn probleem is regelmaat en zijn passing is soms zeer slecht. Arnstad is dan weer nuttiger als hij iets lager op het veld staat, want zijn aanvallende impulsen zijn vaak onbestaande. Diawara kon de verwachtingen nog niet inlossen. De vraag is ook wie er interesse zou kunnen hebben in deze spelers na een historisch slecht seizoen bij Anderlecht.

Versterking op het middenveld moet er sowieso nog bijkomen, liefst op meerdere posities. Met het huidige middenveld (inclusief bankzitters) wordt Play-Off I halen gewoon zeer moeilijk.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.