"Onze eigen jeugd blijft een prioriteit"

VRIJDAG, 27 JULI 2012, 10:15 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de uitgebreide persconferentie kwam ook Herman Van Holsbeeck aan het woord. Hij hield het, zoals dat gebruikelijk is, meer bij het sportieve. "We hebben ons woord gehouden: we zijn kampioen geworden."


Vorig seizoen

"Het was een lang en moeilijk seizoen," gaf hij toe, "maar we hebben ons woord gehouden. We zijn kampioen geworden en we overwinterden in Europa. Enkel de vroege uitschakeling in de beker was een grote ontgoocheling."

Om het succes van vorig seizoen te benadrukken, drukte hij het uit in cijfers en prijzen. “In de Jupiler Pro League speelden we 40 matchen waarvan we er 25 winnend wisten af te sluiten, we verloren vijf keer en speelden 10 keer gelijk”, gaf hij wat cijfers mee. “Sinds begin oktober tot de allerlaatste speeldag hebben we overigens onafgebroken aan de leiding gestaan van de Jupiler Pro League."

"Op Europees vlak hebben we tien wedstrijden gespeeld, daarvan hebben we er zeven gewonnen en twee verloren. Mati Suarez werd topschutter na de groepsfase en Sporting was de eerste club uit de Benelux die al zijn groepsmatchen winnend afsloot. De Gouden Schoen, de Profvoetballer van het Jaar en de Keeper van het Jaar zijn allemaal spelers van RSC Anderlecht.”

“Een prestatie onder grote druk, dat besef ik”, aldus Van Holsbeeck, “maar dat is eigen aan Anderlecht. We streven altijd naar het allerhoogste. We willen de club voortdurend ontwikkelen en uitbouwen en zelf zijn we de eerste critici van de club. En dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat Anderlecht ook de volgende 20 jaar Anderlecht blijft.”

"Eigen jeugd blijft prioriteit"

"We zullen ook in de toekomst veel middelen blijven inzetten om onze jonge talenten zo goed mogelijk te omkaderen en hen zo te helpen de eerste ploeg van Sporting te bereiken. Vanaf 15 augustus nemen we overigens ook deel aan de NextGen-competitie die ons zal toelaten ons te meten met grote namen zoals Barcelona, Tottenham en Wolfsburg. Dat worden referentiematchen die de ontwikkeling van onze jeugdspelers zal helpen”, geef hij aan.

"Naast het sportieve zijn de sociale en schoolse opleiding voor de club minstens even belangrijk”, benadrukt de manager. “Dankzij de hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om een flexibel schoolprogramma aan te bieden aan jonge talenten, zijn twee jonge talenten van de A-kern - Dennis Praet en Davy Roef - erin geslaagd om tijdens een druk kampioenenjaar niet alleen intensief te trainen met het eerste elftal, maar ook een ASO-diploma hoger secundair onderwijs te behalen.”

Door de examens kregen de studenten niet de tijd om deel te nemen aan de kampioenenhuldiging, georganiseerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Minister Vanhengel overhandigde hen daarom op de persconferentie alsnog hun kampioensmedaille.

rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.