"Afscheid nemen van de fans op fandag"

VRIJDAG, 27 JULI 2012, 10:40 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

De handtekeningen moeten nog gezet worden, maar Matias Suarez zelf lijkt zeker van zijn stuk over de overstap naar CSKA Moskou. "Ik ben klaar voor deze stap," aldus de Argentijn.


Rusland was zeker niet de eerste keuze voor de 24-jarige Argentijn, "maar ik moest realistisch zijn," klinkt het. "Door de crisis is er geen geld in Spanje, en ook uit Duitsland kwam er geen aanbieding. De aanbieding uit Moskou is heel mooi. Het verschil met wat ik nu verdien is enorm. Vraag me geen bedragen, maar het gaat over een veelvoud."

"Magali moeten overtuigen"

Hoewel Mati zelf klaar is voor de stap naar het koude Rusland, leek zijn vrouw Magali dat niet. "Ik heb lang met haar moeten praten, maar ze begrijpt dat een carriere van een voetballer kort is, en dat je er het beste van moet maken."

"Bovendien is CSKA Moskou niet te vergelijken met een club als Terek Grozny. Moskou is een wereldstad, daar kan je aangenaam leven."

De koude overwinnen

Het koude Rusland lijkt Suarez niet af te schrikken. "Ik heb me hier ook kunnen aanpassen aan de koude winters, dus ik zal dat daar ook doen. Bij Anderlecht ben ik volwassen geworden, ik voel me helemaal klaar voor deze stap."

Afscheid van de fans op de fandag

Bij Anderlecht is Suarez uitgegroeid tot dé sterspeler. "Ik begrijp dat mijn vertrek de fans zal teleurstellen. Ik ben zelf ook wel wat triest, want ik heb hier mooie dingen meegemaakt."

"Zondag 29 juni zal ik aanwezig zijn op de fandag, zo kan ik afscheid nemen van de fans, want dat wil ik echt nog kunnen doen. Daarna is het moment om te vertrekken aangebroken."

Sporza.be



anderlecht-online forum