"Suarez vertrekt voor het geld"

VRIJDAG, 27 JULI 2012, 10:48 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Voorzitter Roger Vanden Stock liet het op de persconferentie niet na om een reactie te geven op het vertrek van Suarez naar CSKA Moskou. "Zoals gewoonlijk vertrek de speler voor het geld. Wij kunnen die lonen niet aanbieden."


"De transfer van Suarez zal doorgaan", begint Vanden Stock. "Van Aruna Dindane heb ik één les geleerd: als een speler wil vertrekken, dan moet je je daar vooral niet tegen verzetten. Zeker niet als je de goede prijs krijgt. In het geval van Suarez heb ik wel de indruk dat vooral zijn entourage aandrong op een transfer. Zoals gewoonlijk vertrekt hij voor het geld. Ach, ik zal geen spijt hebben."

Vanden Stock lijkt het standpunt van Suarez echter ook te begrijpen. "Voor Suarez is dit gewoon een logische keuze. Hij komt uit een gezin dat het niet breed had in Argentinië. Bij Anderlecht verdiende hij 600.000 euro per jaar, maar in Rusland kan hij vijf keer meer verdienen. Wij kunnen die lonen niet op tafel leggen. We krijgen nu al het verwijt dat we onze spelers te veel betalen. Of het een goeie zet is voor zijn carrière, zal wel moeten blijken. Zijn opties waren ook beperkt. In Frankrijk en Duitsland betaalt men zulke bedragen niet en in Spanje zitten veel clubs in de schulden."

Goede prijs

Als Anderlecht straks tot elf miljoen op de bankrekening kan bijschrijven, dan zal dat wel een opluchting zijn.

‘Dat zal ons wat ademruimte geven, maar het is niet zo dat het water aan onze lippen stond, hè', besloot Vanden Stock. ‘We zullen zien wat we nog kunnen doen op de transfermarkt, maar met Vargas, Cyriac en jongeren als Praet en Canesin zijn er al alternatieven voor Suarez. Een verdediger? Als Juhasz blijft hebben we die toch niet echt nodig.'

HNB



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.