"Offensief van Champions League kaliber"

VRIJDAG, 27 JULI 2012, 16:57 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen praat voetbalanalist Johan Boskamp over de verwachtingen en mogelijkheden van Anderlecht op de verschillende fronten. Hij is alvast vol lof over het aanvallend talent bij paars-wit.


Offensieve weelde

"Laten we niet flauw doen: offensief heeft Anderlecht een ploeg van Champions League-kaliber," steekt hij van wal. "Mbokani en Suarez toonden het vorig jaar al en ik verwacht ook wel wat van de terugkerende Molins en Vargas. Dit team moet altijd dominant voetballen. Ik ben er trouwens van overtuigd dat John van den Brom Anderlecht anders zal laten spelen: meer circulatievoetbal dan onder Jacobs. Jovanovic zal minder moeten meeverdedigen, maar hij moet het nu ook bewijzen. Het is niet voor niets dat zijn contractverlenging uitblijft."

Kopzorgen over achterlinie

"Voor mij blijft het grote vraagteken wel de achterlinie. Als deze ploeg gaat kamperen in de grote rechthoek van de tegenstanders, zullen verdedigers als Juhasz, Kouyaté en zelfs doelman Proto veel hoger moeten meevoetballen. Ik vraag me af of ze daarvoor achteraan genoeg voetballend vermogen hebben. Wasilewski vind ik sowieso trouwens beter als centrale verdediger dan als rechtsback. Je kunt ook zeggen dat Biglia een belangrijke schakel is in het systeem, maar ik vind het ook eens tijd dat Dennis Praet een kans krijgt. Die gast heeft enorm veel talent als 18-jarige."

HNB



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.