Degryse: "Kanu? Ik geef hem drie matchen"

ZATERDAG, 28 JULI 2012, 13:14 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-coach John van den Brom ziet dit seizoen een belangrijke rol weggelegd voor Kanu. Voetbalanalist Marc Degryse is echter niet overtuigd van de Braziliaan. "Kanu? 't Zal lang duren. Ik geef hem drie matchen", klinkt het.


"Een seizoen duurt 50 wedstrijden. Ik heb Kanu nog geen tien matchen na elkaar goed weten spelen. Dat hij daar maar eens mee begint", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Milan Jovanovic kende vorig jaar een vliegende start in het Astridpark, maar naarmate het seizoen vorderde gingen ook zijn prestaties in dalende lijn. "Hij blijft een vraagteken", meent Degryse. "Jovanovic is een gevoelige jongen. Je moet de juiste snaren bespelen en hem kunnen prikkelen. Jova moet zich herpakken, want hij stond er niet in de play-offs."

Met Matias Suarez verliest Anderlecht één van zijn absolute smaakmakers. Het vertrek van de Argentijn zal zijn sporen nalaten denkt Degryse: "Anderlecht gaat Suárez sowieso missen. Je zag dat al in de Supercup, toen hij geblesseerd was. Anderlecht had minder creativiteit."

Degryse ziet tot slot enkel Club Brugge in staat om Anderlecht het vuur aan de schenen te leggen. "Die twee gaan verder weglopen van de rest. En dan is het uitkijken hoe Club het doet als het de kans krijgt om leider te worden", aldus de oud-speler van beide clubs.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.