Gillet: "Het zal allemaal wel los lopen"

ZATERDAG, 28 JULI 2012, 16:16 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond trappen Anderlecht en Kortrijk het nieuwe voetbalseizoen op gang in het Guldensporenstadion. Guillaume Gillet heeft er vertrouwen in. "Het zal allemaal wel loslopen", aldus de Luikenaar.


Na een harde maar plezante voorbereiding onder van den Brom is het nu tijd voor het serieuze werk. Vanavond moet paars-wit gewoon voor de drie punten gaan.

"Tegen Kortrijk weten we alvast waar we ons aan kunnen verwachten. Het is nooit gemakkelijk om daar te gaan spelen. We zijn ook onze nederlaag van vorig seizoen op OH Leuven (tijdens de openingsspeeldag, ts) niet vergeten."

"We weten dat dit nu ook weer niet de belangrijkste match van het seizoen is. Er volgen dit seizoen nog heel wat wedstrijden, al willen we natuurlijk de drie punten pakken in Kortrijk."

Gillet is ervan overtuigd dat naargelang het seizoen vordert het enkel beter zal gaan. "Er zit zeker nog progressiemarge in onze groep. Tegen Lokeren maakten we het ons onnodig moeilijk."

"Normaal gezien moet je die match bij 2-0 controleren en rustig uitspelen. Ach, het is beter dat we die fouten toen hebben gemaakt dan tijdens de komende match tegen Kortrijk. Het zal wel los lopen. Hard werk zal ons de komende weken beter maken."

Kopzorgen

Toch bestaat er nog wat onzekerheid over de achterlinie bij paars-wit die, zonder een geblesseerde Juhasz en met Kouyaté op de Spelen, zich moet zien te redden met het duo Wasyl-Deschacht.

"Tijdens de supercup speelden we met een ploeg die toch op verschillende plaatsen gewijzigd is in vergelijking met het einde van vorig seizoen. Dat vraagt toch wat aanpassing. Zoals ik al zei, dat loopt allemaal wel los."

Handicap

Er staan Anderlecht ook na de competitiestart nog enkele cruciale weken te wachten. Woensdag wordt de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League gespeeld in Anderlecht.

"Het halen van de poules van de Champions League is nu ons grootste doel. In al de jaren dat ik hier al ben, ben ik het steeds misgelopen. We mogen deze keer geen fouten maken", aldus Gillet.

John van den Brom omschreef tegenstander Ekranas als 'een geduchte tegenstander met ervaring en vinnige spitsen', maar de ploeg uit Litouwen zou Anderlecht niet mogen afstoppen.

"We weten nog niet echt wat ons te wachten staat. Ekranas is al een eind weg in zijn kampioenschap, dat is wel een handicap voor ons, maar dat is geen excuus, Anderlecht moet zijn werk doen en doorstoten: thuis meteen de match in handen nemen en het werk afmaken."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.