Van Holsbeeck verdedigt transfer Cyriac

ZATERDAG, 28 JULI 2012, 16:25 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview met Gazet van Antwerpen verdedigt Herman Van Holsbeeck de komst van Gohi Bi Cyriac. Sommigen stellen zich vragen bij de transfer omdat het na Vargas de tweede langdurig gekwetste speler is die Anderlecht haalt.


"Dat kan dom lijken, ja, maar het is het niet", aldus manager Van Holsbeeck. "Cyriac kan een meerwaarde worden, daar zijn we van overtuigd. Hij is een transfer voor de toekomst. Cyriac was voor zijn blessure een van de beste aanvallers in de Belgische competitie. Een fitte Cyriac kost tien miljoen euro. Onbetaalbaar voor ons. Nu kosste hij twee miljoen euro. Dat kon wel."

Clausule

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet uitte deze week in de media zijn boosheid over de transfer van Cyriac naar Anderlecht. Paars-wit zou geen toestemming aan Standard gevraagd hebben om met de spits, die nog onder contract lag, te praten. "Duchâtelet heeft mij er niet over aangesproken", reageert Van Holsbeeck.

"Luister, Cyriac heeft een manager uit Ivoorkust. Die man heeft ons laten weten dat de speler een clausule in zijn contract had staan waardoor hij voor 2 miljoen euro weg kon. Als er morgen een club komt die 8 miljoen euro voor Biglia betaalt, zoals in zijn contract staat, is onze Argentijn ook weg. Dan kunnen wij dat niet verhinderen. Als wij dat niet willen, dan moeten wij geen clausule in een contract opnemen, toch? Hetzelfde geldt voor de transfer van Cyriac."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.