Fandag lokt 35.000 fans naar Astridpark

MAANDAG, 30 JULI 2012, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een dag na de competitieopening zette Anderlecht de deuren van zijn stadion open voor de fans. Liefst 35.000 kwamen er opdagen. De ploegvoorstelling en het afscheid van Matias Suarez waren de hoogtepunten van de dag.


De supporters konden op de fandag een kijkje nemen in grote delen van het stadion. Op verschillende standen vielen gadgets te rapen en voetbalspellen te spelen. Aan de vernieuwde fanshop stond geregeld een file van twintig meter aan te schuiven.

Peter van de fandag was dit jaar Walter Baseggio. De gewezen lieveling van het Anderlecht-publiek vecht momenteel tegen kanker en kreeg een daverend applaus toen hij het woord na. "Ik heb geweldige herinneringen aan dit stadion en aan deze supporters", aldus Walt. "Het gaat goed met mijn gezondheid. Ik bedank iedereen voor de steun."

Geen Van Holsbeeck bij ploegvoorstelling

De ploegvoorstelling was dit jaar beduidend korter dan anders. Van de spelers zegden enkel Proto en Gillet, die het meeste applaus kreeg, een woordje. Ze lieten de fans weten dat de spelersgroep er alles aan zal doen om de Champions League te halen. John van den Brom vertelde "een fiere coach" te zijn.

Opvallend afwezig tijdens de ploegvoorstelling: manager Herman Van Holsbeeck. De schrik voor een herhaling van vorig seizoen, toen hij werd uitgefloten, zat er blijkbaar toch in.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.