Suarez: "In het leven moet je ook vooruitgaan"

MAANDAG, 30 JULI 2012, 09:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De applausmeter op de fandag ging met een ruk de hoogte in toen Matias Suarez afscheid nam van het publiek. Gehuld met een T-shirt met de boodschap 'RSCA voor altijd in mijn hart' stond hij de fans een laatste keer te woord.


Suarez nam zijn tijd om de fans adios te zeggen. Hij deelde nog een laatste keer gul handtekeningen uit en toen hij afscheid nam van zijn begeleiders vloeiden er zelfs tranen. “Dit is een heel emotioneel moment voor mij”, zo vertelde Suarez. “Anderlecht is de club van mijn hart. Dit is mijn thuis, maar in het leven moet je ook vooruitgaan. Ik voel geen druk om het te maken bij Moskou. Ik wil daar gewoon hetzelfde doen als bij Anderlecht: hard werken en goed presteren.”

“Het wordt een grote stap in mijn carrière’, gaat Suarez verder. “Om eerlijk te zijn, weet ik nog niet veel over CSKA Moskou. Ik heb nog geen contact gehad met de trainer, maar heb wel wat informatie over de club opgezocht op internet. Met mijn vriend Nicolas Pareja (die bij Spartak speelt, nvdr.) heb ik wel al gebeld. Hij zei dat ik naar Moskou moest komen. De stad heb ik vorig jaar al gezien toen ik met Anderlecht in Rusland voetbalde.”

"Van den Stock: "Hem deze kans niet ontnemen"

Voorzitter Roger Van den Stock neemt met pijn in het hart afscheid van Suarez, maar beseft dat hij niet te houden was. "In het kleine België kun je een speler als Matias niet houden. Ons publiek begrijpt dat nu beter dan vroeger. Als een speler zo'n kans krijgt, mag je hem dat niet ontnemen.”

“Natuurlijk verliezen we een uitzonderlijk talent, maar door zijn grote transfersom geeft Mati Anderlecht wel iets terug. Dat we maar 11 miljoen van de transfersom krijgen, komt omdat Suarez maar voor zestig procent van ons was.”

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.