"Anderlecht mist creativiteit en talent Suarez"

MAANDAG, 30 JULI 2012, 14:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws laat Marc Degryse zijn licht schijnen over het nieuwe Anderlecht. Maar, zo merkt hij op, dit lijkt nog verdacht veel op het oude. Al scoorde John Van den Brom wel punten. "Hij durft keuzes maken."


"Ik was benieuwd naar het nieuwe Anderlecht. De vooruitzichten klonken hoopvol: dominant voetbal, druk vooruit, driehoek met de punt naar achter. Ik zag evenwel het Anderlecht van vorig seizoen. Met nog steeds het probleem van het voetbal van achteruit", zo blikt Degryse terug op de partij tegen Kortrijk.

"Lovenswaardig is dan weer de manier waarop Van den Brom zijn verantwoordelijkheid niet ontliep in Kortrijk. Hij bekeek het nog tien minuten in de tweede helft en greep toen drastisch in. Meteen schakelde hij over op een systeem met twee centrale spitsen. De Sutter viel trouwens goed in. Van den Brom durft zeker keuzes maken."

"Men gaat te licht over vertrek Suarez"

Ook het vertrek van Matias Suarez stemt de oud-speler van paars-wit ongerust. "Wat mij de jongste dagen vooral opviel is de wijze waarop Anderlecht in de communicatie vrij licht over het vertrek van Suárez stapt. Het doet me denken aan het vertrek van Boussoufa destijds. Dat kon toen wel opgevangen worden, dacht men. Ze zijn dat seizoen derde geëindigd."

"Ook nu wordt gewezen naar Vargas, Molins en Cyriac als vervangers maar tot nader order zijn ze er niet, en mist Anderlecht de creativiteit en het talent van de Gouden Schoen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.