Stassin: "Mijn liefde voor Anderlecht blijft intact"

DONDERDAG, 17 AUGUSTUS 2023, 21:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lucas Stassin keert zondag met Westerlo terug naar het Lotto Park. De 18-jarige spits had in dat stadion graag gespeeld in de Anderlecht-kleuren, maar na de komst van Brian Riemer zag hij geen toekomst meer bij paars-wit. "Ik heb nooit vertrouwen gevoeld, zelfs niet toen ik aan de lopende band scoorde in 1B."

In een interview in Het Laatste Nieuws herhaalt Stassin wat hij bij zijn vertrek op Instagram schreef: dat het zijn jeugddroom was om te schitteren in het eerste elftal van Anderlecht. Vorig jaar leek hij er dichtbij te staan, maar het bleef bij een droom. "Ik heb nooit het vertrouwen gevoeld waarop ik had gehoopt", vertelt Stassin.

"Niet in situatie als Colassin of Kana verzeild raken"

Stassin vertelt dat hij nooit een basisplaats eiste en dat hij begreep dat Anderlecht spitsen met meer gestalte aantrok. "Maar echt deel uitmaken van de groep en uitzicht op speelminuten hadden volstaan om mij te overtuigen om te blijven", zegt hij.

Volgens Stassin was het initiële plan om bij te tekenen en dan uitgeleend te worden, maar deed Anderlecht nooit een concreet voorstel. Wel werd hem voorgesteld om nog een seizoen bij de Futures te voetballen. Dat zag hij niet zitten. "Ik wilde niet in de situatie van Colassin of Kana verzeild geraken", aldus Stassin. "Hun carrière zit in een impasse."

Dus besloot Stassin dat het beter was om te vertrekken. "Ik zag geen andere optie." Dat Anderlecht vervolgens geen moeite deed om hem te houden, was een ontgoocheling. "Zelfs toen Westerlo echt concreet werd, nam Anderlecht geen initiatief", aldus de spits, die na vijftien doelpunten bij de RSCA Futures op meer gehoopt had.

"Carrière niet blokkeren"

Stassin vertelt dat hij met Riemer gesprekken heeft gehad en dat de coach aangaf hem te willen laten groeien. "Maar als je merkt dat daar geen speelminuten tegenover staan, dan houdt het op", aldus Stassin. "Iedereen weet dat ik net als Sadiki maar één droom had: spelen voor de club van ons hart, Anderlecht. Maar niet ten koste van alles, ik wilde mijn carrière niet blokkeren."

Bij Westerlo voelde Stassin dat vertrouwen wel. Coach Jonas De Roeck en hij kennen elkaar nog van bij de Anderlecht-jeugd. Een basisplaats werd hem niet beloofd, maar De Roeck vertelde Stassin wel dat hij sowieso minuten zou krijgen. "Er is ook minder druk hier", aldus Stassin. "Je mag een fout maken en na een mindere match vlieg je niet meteen uit de ploeg."

"Geen revanchegevoelens"

Zondag keert Stassin terug naar het Lotto Park. In het Westerlo-shirt dus. "Ik kom niet met revanchegevoelens", zegt hij. "Ik ben ontgoocheld in bepaalde mensen, maar mijn liefde voor Anderlecht blijft intact", aldus Stassin, die ernaar uitkijkt om het op te nemen tegen zijn vrienden.

Bron: Het Laatste Nieuws (Kjell Doms)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.