Persconferentie Anderlecht - Westerlo

VRIJDAG, 18 AUGUSTUS 2023, 14:40 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Brian Riemer en Mats Rits stonden de pers te woord naar aanleiding van de wedstrijd op zondag tegen Westerlo. Zeno Debast is terug volledig fit en Brian Riemer ziet voldoende oplossingen om de schorsing van Anders Dreyer op te vangen.

Over de komst van Mats Rits zei Riemer dat hij een speler is die ervaring en karakter zal bijbrengen aan het team. Riemer zei dat Rits een volwassen speler is die verschillende posities kan bemannen en die andere spelers kan beter maken. Riemer beaamde ook dat voor dit specifiek profiel Rits de prioriteit was, ook al was het lang niet zeker of het zou lukken. Over Flips zei Riemer dat het een speler is die anderen kan bedienen, maar ook zelf een actie kan maken en kan scoren.

Lonwijk is onzeker voor zondag. Het is niet ernstig, maar men kan hem mogelijk uit voorzorg sparen. Voor zijn transfer had hij namelijk enkel individueel getraind. Augustinsson heeft wel de volledige voorbereiding met Sevilla gedaan, maar mist op dit moment matchritme. Maandag is er een oefenpartij gepland voor de spelers die zondag niet of weinig zullen spelen.

Riemer zei ook dat evenwicht in het team krijgen de volgende stap moet worden zodat spelers meer aan elkaar gewoon zullen worden. Riemer zei ook dat Anderlecht nog steeds aan het kijken is op de transfermarkt en dat het huiswerk nog niet per se klaar is. Hij weet welke posities nog voor verbetering vatbaar zijn en voegde toe met een huizenhoog cliché dat een team vooral goede spelers nodig heeft. Riemer beschouwt deze transferperiode als de eerste keer dat hij en Fredberg echt de kans kregen om het team te versterken.

Eerder deze week was er ook een gerucht dat Slimani wilde terugkeren en Riemer ontkende noch bevestigde dat bericht. Hij bevestigde enkel dat Slimani vorig seizoen heel belangrijk was en dat het team altijd goede spelers kan gebruiken, maar ook dat hij nu al over drie spitsen beschikt. Op de berichten in verband met de uitleenbeurt van bijvoorbeeld Kana zei Riemer dat er zal gekeken worden naar de kern op het moment dat die volledig is en wanneer de transfers zijn afgerond. Het is wel de bedoeling dat de kern niet te groot is, maar welke spelers eventueel worden uitgeleend, is nu nog niet zeker.

Om de schorsing van Anders Dreyer op te vangen heeft Riemer wel wat opties, vindt hij. Er zijn backs die hoger kunnen spelen, Amuzu kan van flank wisselen en met Flips en Lonwijk zijn er ook twee opties bijgekomen.

Riemer zei ook nog dat Debast opnieuw volledig fit is voor de wedstrijd.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.